Svenska pannkakor

5
Svenska pannkakor är en älskad del av Sveriges kulinariska tradition. Dessa pannkakor är kända för sin tunnhet och liknar mer crêpes än de tjockare varianterna som finns i andra länder.

Ingredienser

  • Vetemjöl 3 dl
  • Mjölk 3 dl
  • Vatten 3 dl
  • ägg 2
  • Smör eller margarin för stekning
  • Salt 1/2 tsk

Tillagning

  1. Smält smör eller margarin i stekpannan
  2. Blanda vetemjöl och salt i en skål
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet
  4. Knäck äggen och vispa ner dem i smeten
  5. Tillsätt resterande mjölk och rör om tills allt är väl blandat
  6. Häll på ca 1 dl smet i den varma stekpannan och vänd när den slutat bubbla
  7. Servera pannkakorna varma med sylt, grädde, glass, eller bara lite socker
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen