TT / pexels

Kebabrulle

Kebabrulle är en populär gatumat och snabbmåltid som har sina rötter i Mellanöstern men har anpassats och omfamnats av många kulturer runtom i världen. Den består av tunnt skivat kebabkött, ofta nötkött, lamm eller kyckling, som grillas på en vertikal spett och serveras inrullat i ett mjukt tunnbröd eller pitabröd.

Ingredienser

  • Nötkött, lamm eller kyckling, tunt skivat 500g
  • Pressade vitlöksklyftor 2
  • Finhackad lök 1
  • Kummin 2 tsk
  • Koriander 2 tsk
  • Paprika 1 tsk
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
  • Yoghurt eller creme fraiche 2 dl
  • Pressad vitlöksklyfta 1
  • Citronjuice 1 tsk
  • Tortillabröd eller tunnbröd 4
  • Hackad sallad 200g
  • Skivad tomat 1
  • Skivad gurka 1/2
  • Hackad rödlök 1/2

Tillagning

  1. Förbered kebabköttet:
  2. Blanda köttet med vitlök, lök, kummin, koriander, paprika, salt och peppar.
  3. Låt marinera i minst en timme, helst längre.
  4. Hetta upp oljan i en panna och stek köttet tills det är genomstekt och krispigt.
  5. Förbered såsen:
  6. Blanda yoghurt eller creme fraiche med vitlök, citronjuice, salt och peppar. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
  7. Gör rullen:
  8. Värm tortillabröden enligt instruktionerna på förpackningen.
  9. Lägg en portion av köttet i mitten av varje bröd.
  10. Lägg till sallad, tomat, gurka och rödlök ovanpå köttet.
  11. Skeda över lite av såsen.
  12. Vik in sidorna och rulla upp brödet så att det blir en rulle.
Publicerat 2024-02-12 13:57
Av Matredaktionen