Havregrynsgröt med frukt och nötter

Havregrynsgröt med frukt och nötter är en näringsrik och hjärtlig frukost som kombinerar den mjuka, tröstande konsistensen av varm havregrynsgröt med den söta friskheten från frukt och den krispiga texturen från nötter. Denna måltid är inte bara mättande utan också full av olika texturer och smaker som gör frukoststunden till en verklig njutning.

Ingredienser

  • Havregryn 1 dl
  • Mandelmjölk eller vanlig mjölk 2 dl
  • Salt 1 nypa
  • Banan 1
  • Blåbär 1 näve
  • Hackade valnötter 1 näve

Tillagning

  1. Koka upp havregryn, mandelmjölk och salt i en kastrull.
  2. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter, rör om då och då.
  3. Servera med skivad banan, blåbär och hackade valnötter.
Publicerat 2024-02-12 14:51
Av Matredaktionen