Mammas kärleksmums

Mammas kärleksmums, även kända som snoddas eller mockarutor, är en svensk klassiker som bjuder på en ljuvlig kombination av choklad och kaffe. Här är en kort beskrivning av hur du tillagar denna älskade kaka.

Ingredienser

  • Smör 150g
  • ägg 2
  • Strösocker 3 dl
  • Vetemjöl 4,5 dl
  • Bakpulver 2 tsk
  • Vaniljsocker 2 tsk
  • Mjölk 1,5 dl
  • Till glassyr
  • Smör 60g
  • Florsocker 3 dl
  • Vaniljsocker 2 tsk
  • Kakao 2 msk
  • Kallt kaffe 4 msk
  • Kokos Till toppning

Tillagning

  1. Smält smöret och låt det svalna
  2. Vispa ihop ägg och strösocker tills du får en fluffig och ljus smet. I en separat skål, mixa samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Försiktigt, vänd ner denna torra blandning i den fluffiga äggsmeten.
  3. Blanda i det smälta smöret och mjölken. Häll ut och jämnt fördela smeten i en djup ugnsplåt, 30×40 cm, som både är smord och klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnens mitt på 200 grader (C) i ungefär 15 minuter. Använd en sticka för att testa om kakan är genomgräddad; den ska vara torr när den dras ut.
  5. Efter gräddning, låt kakan kylas ner.
  6. Smält smöret som ska användas i glasyren. Blanda det sedan med resten av ingredienserna för glasyren.
  7. Ge glasyren lite tid att stå så att den blir något tjockare. Sprid därefter ut glasyren jämnt över kakan. Toppa med ett lager kokosflingor. När glasyren har hårdnat, dela kakan i rutor.
Publicerat 2024-02-19 11:49
Av Matredaktionen