Saftig chokladkaka

En saftig chokladkaka är en riktig dröm för alla chokladälskare. Den utmärker sig med sin rika och intensiva chokladsmak, samtidigt som den behåller en otroligt mjuk och fuktig konsistens som smälter i munnen.

Ingredienser

  • Rumsvarmt smör 125 g
  • Strösocker 1,5 dl
  • ägg 2
  • Vetemjöl 3,5 dl
  • Vaniljsocker 1,5 msk
  • Bakpulver 1,5 tsk
  • Till Chokladmjölk
  • Strösocker 1 dl
  • Kakao 1 dl
  • Mjölk 2 dl

Tillagning

  1. Tillred chokladmjölken genom att försiktigt koka upp den. Omrör kontinuerligt. Låt den därefter svalna.
  2. Blandning: Börja med att vispa samman smör och strösocker. Tillsätt ett ägg åt gången under fortsatt vispning.
  3. Kombinera vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Arbeta sedan in denna torra blandning i smeten. Blanda in chokladmjölken.
  4. Baka kakan i en förberedd sockerkaksform som både smorts och bröats. Placera formen längst ned i ugnen och grädda vid 175°C i en timme. Använd en provsticka för att säkerställa att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen innan du vänder ut den.
Publicerat 2024-02-19 13:33
Av Matredaktionen