Ingredienser
- Rumsvarmt smör 125 g
- Strösocker 1,5 dl
- ägg 2
- Vetemjöl 3,5 dl
- Vaniljsocker 1,5 msk
- Bakpulver 1,5 tsk
- Till Chokladmjölk
- Strösocker 1 dl
- Kakao 1 dl
- Mjölk 2 dl
Tillagning
- Tillred chokladmjölken genom att försiktigt koka upp den. Omrör kontinuerligt. Låt den därefter svalna.
- Blandning: Börja med att vispa samman smör och strösocker. Tillsätt ett ägg åt gången under fortsatt vispning.
- Kombinera vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Arbeta sedan in denna torra blandning i smeten. Blanda in chokladmjölken.
- Baka kakan i en förberedd sockerkaksform som både smorts och bröats. Placera formen längst ned i ugnen och grädda vid 175°C i en timme. Använd en provsticka för att säkerställa att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen innan du vänder ut den.
Publicerat 2024-02-19 13:33
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan