Hallongrottor

Hallongrottor är en älskad klassiker i det svenska fikabordet. Dessa småkakor kännetecknas av sin mjuka och smuliga konsistens samt den karakteristiska fördjupningen i mitten som fylls med hallonsylt.

Ingredienser

  • Vetemjöl 4 1/2 dl
  • Socker 1 dl
  • Bakpulver 1 tsk
  • Vaniljsocker 2 tsk
  • Smör (eller margarin) 200g
  • Till Fyllning
  • Fast hallonsylt 1 dl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  3. Tillsätt matfettet och arbeta samman till en deg.
  4. Forma degen till små bollar och lägg i muffinsformar på plåtar.
  5. Fyllning: Gör en liten fördjupning i varje kaka och lägg i lite sylt i dem.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Publicerat 2024-02-20 08:02
Av Matredaktionen