Chokladsnittar

1
Chokladsnittar är en älskad klassiker i det svenska fikabordet, kända för sin rika chokladsmak och karakteristiska spricka längs med kakan. Dessa knapriga småkakor är inte bara enkla att baka men erbjuder också en oemotståndlig kombination av sötma och djup chokladarom.

Ingredienser

  • Vetemjöl 5 dl
  • Strösocker 2 dl
  • Kakao 4 msk
  • Vaniljsocker 1 msk
  • ägg 1
  • Smör eller margarin 200g

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao och vanilj i en bunke och tillsätt ägget och rumsvarmt smör.
  3. Knåda degen och rulla ut till den till 5 längder (för 60 st), lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla och strö på pärlsocker.
  4. Grädda dem i 10-12 minuter. Skär sedan längderna i bitar lite på snedden innan de hunnit kylas av.
Publicerat 2024-02-20 12:47
Av Matredaktionen