Ingredienser
- Vetemjöl 5 dl
- Strösocker 2 dl
- Kakao 4 msk
- Vaniljsocker 1 msk
- ägg 1
- Smör eller margarin 200g
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda mjöl, socker, kakao och vanilj i en bunke och tillsätt ägget och rumsvarmt smör.
- Knåda degen och rulla ut till den till 5 längder (för 60 st), lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla och strö på pärlsocker.
- Grädda dem i 10-12 minuter. Skär sedan längderna i bitar lite på snedden innan de hunnit kylas av.
Publicerat 2024-02-20 12:47
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan