Ingredienser
- Korv 2
- Bacon 3
- Svampar 2
- Tomater 2
- Svart pudding 1 Skiva
- Ägg 2
- Bröd 1 Skiva
Tillagning
- Värm den platta grillplattan på låg värme, ovanpå 2 ringar/lågor om det passar, och pensla sparsamt med lätt olivolja
- Lägg korvarna på den varma grillplattan i ca 15-20 minuter, vänd då och då, tills de är gyllene
- Efter de första 10 minuterna, höj värmen till medium innan du börjar tillaga de andra ingredienserna
- Skär några små snitt i den feta kanten på baconet
- Lägg baconet direkt på grillplattan och stek i 2-4 minuter på varje sida eller tills önskad krispighet uppnås
- Liksom korvarna kan det kokta baconet hållas varmt på en plåt i ugnen
- För svampen, borsta bort all smuts med en bakelseborste och trimma stjälken i nivå med svamptoppen
- Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja
- Lägg stjälken uppåt på grillplattan och tillaga i 1-2 minuter innan du vänder och tillagas i ytterligare 3-4 minuter
- Undvik att flytta svampen för mycket under tillagningen, eftersom det frigör den naturliga juicen och gör dem blöta
- För tomaterna, skär tomaterna över mitten/eller på mitten på längden om du använder plommontomater och ta bort det gröna
- Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja
- Lägg med snittsidan nedåt på grillplattan och tillaga utan att röra på sig i 2 minuter
- Vänd försiktigt och krydda igen
- Tillaga i ytterligare 2-3 minuter tills de är mjuka men fortfarande håller formen
- Till blodpuddingen skär du blodpuddingen i 3-4 skivor och ta bort skinnet
- Lägg på grillplattan och stek i 1½-2 minuter på varje sida tills de blir lite knapriga
- För
- Använd helst bröd som är ett par dagar gammalt
- Hetta upp en stekpanna till medelvärme och täck botten med olja
- Lägg i brödet och stek i 2-3 minuter på varje sida tills det är knaprigt och gyllene
- Om pannan blir för torr, tillsätt lite mer olja
- För en rikare smak, tillsätt en klick smör efter att du vänt skivan
- För de stekta äggen, bryt ägget rakt ner i pannan med det stekta brödet och låt stå i 30 sekunder
- Tillsätt en rejäl klick smör och stänk/röra lätt över ägget med smöret när det smält
- Tillaga till önskat stadium, krydda och ta försiktigt bort med en fiskskiva
- När alla ingredienser är kokta, servera på varma tallrikar och njut genast med en god kläm tomatketchup eller brun sås
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan