Engelsk frukost

Engelsk frukost är en traditionell och mättande maträtt som vanligtvis består av stekt bacon, ägg, korv, stekta tomater, bönor, svamp och rostat bröd. Det är en populär frukost i Storbritannien och är känd för att vara en rejäl och näringsrik start på dagen.

Ingredienser

  • Korv 2
  • Bacon 3
  • Svampar 2
  • Tomater 2
  • Svart pudding 1 Skiva
  • Ägg 2
  • Bröd 1 Skiva

Tillagning

  1. Värm den platta grillplattan på låg värme, ovanpå 2 ringar/lågor om det passar, och pensla sparsamt med lätt olivolja
  2. Lägg korvarna på den varma grillplattan i ca 15-20 minuter, vänd då och då, tills de är gyllene
  3. Efter de första 10 minuterna, höj värmen till medium innan du börjar tillaga de andra ingredienserna
  4. Skär några små snitt i den feta kanten på baconet
  5. Lägg baconet direkt på grillplattan och stek i 2-4 minuter på varje sida eller tills önskad krispighet uppnås
  6. Liksom korvarna kan det kokta baconet hållas varmt på en plåt i ugnen
  7. För svampen, borsta bort all smuts med en bakelseborste och trimma stjälken i nivå med svamptoppen
  8. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja
  9. Lägg stjälken uppåt på grillplattan och tillaga i 1-2 minuter innan du vänder och tillagas i ytterligare 3-4 minuter
  10. Undvik att flytta svampen för mycket under tillagningen, eftersom det frigör den naturliga juicen och gör dem blöta
  11. För tomaterna, skär tomaterna över mitten/eller på mitten på längden om du använder plommontomater och ta bort det gröna
  12. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja
  13. Lägg med snittsidan nedåt på grillplattan och tillaga utan att röra på sig i 2 minuter
  14. Vänd försiktigt och krydda igen
  15. Tillaga i ytterligare 2-3 minuter tills de är mjuka men fortfarande håller formen
  16. Till blodpuddingen skär du blodpuddingen i 3-4 skivor och ta bort skinnet
  17. Lägg på grillplattan och stek i 1½-2 minuter på varje sida tills de blir lite knapriga
  18. För
  19. Använd helst bröd som är ett par dagar gammalt
  20. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och täck botten med olja
  21. Lägg i brödet och stek i 2-3 minuter på varje sida tills det är knaprigt och gyllene
  22. Om pannan blir för torr, tillsätt lite mer olja
  23. För en rikare smak, tillsätt en klick smör efter att du vänt skivan
  24. För de stekta äggen, bryt ägget rakt ner i pannan med det stekta brödet och låt stå i 30 sekunder
  25. Tillsätt en rejäl klick smör och stänk/röra lätt över ägget med smöret när det smält
  26. Tillaga till önskat stadium, krydda och ta försiktigt bort med en fiskskiva
  27. När alla ingredienser är kokta, servera på varma tallrikar och njut genast med en god kläm tomatketchup eller brun sås
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen