Varbergs Eliton Junior jublar efter sitt 0-3-mål.
Varbergs Eliton Junior jublar efter sitt 0-3-mål. - Foto: Anders Bjurö/TT

Varberg mosade Halmstad i derbyt: "Så jäkla stolt"

Jumbon Varberg behövde bara en halvlek för att avgöra derbyt mot Halmstad. På Örjans vall ledde gästerna med hela 4–0 redan i halvtid och vann till slut med 5–0. Det är en fantastisk insats från minut ett, säger Varbergs backklippa Oliver Stanisic till Discovery+.

Varberg hade bara gjort elva mål inför lördagens match – färst i allsvenskan. Men borta mot Halmstad bjöd de grönsvarta hemmapubliken på en otrevlig överraskning när gästerna gjorde mål på nästan allt. Robin Tranberg satte din den första, Luke Le Roux den andra, och så brassen Eliton Júnior som bjöd på två riktiga fullträffar innan domaren blåst för halvtid.

I Halmstad var det, av uppenbara skäl, inga muntra miner i halvtid.

— Var ska man börja? Det är under all kritik. Vi börjar bra några minuter men efter det vinner vi inte ens andra, tredje- eller fjärdebollar. Det är bedrövligt, sade Elfsborgslånet Jack Cooper Love till Discovery+.

"Fantastisk insats"

Matchen slutade 5–0 till gästerna efter att också försvararen Oliver Stanisic styrt in en hörna i slutet på matchen.

— Jag vet inte vad jag ska säga. Det är en fantastisk insats från minut ett. Vi spelar som ett lag i dag och jag är så jäkla stolt över grabbarna, sade kaptenen Stanisic efter matchen.

I och med Varbergs seger är IFK Göteborg ny jumbo i allsvenskan.

Göteborg tar emot Kalmar på söndag kväll.

Degerfors ryckte i bottenstriden

Degerfors tog emot Brommapojkarna i en match som länge såg ut att sluta mållöst. Men efter ett långt inkast in i straffområdet kunde Gustav Granath sätta dit 1–0 för hemmalaget i 80:e matchminuten. I den 92:a minuten bjöd Gustav Lindgren på en solouppvisning när han rundande BP-målvakten Lukas Hägg-Johansson och satte dit sitt första allsvenska mål.

I och med 2–0-vinsten puttar Degerfors ner AIK på kvalplats. AIK som möter Sirius på bortaplan på måndag. Brommapojkarna ligger kvar på en tiondeplats i tabellen.