Australiens lagkapten Sam Kerr och lagets svenske förbundskapten Tony Gustavsson vid en presskonferens under VM i Australien och Nya Zeeland förra året. Arkivbild.
Australiens lagkapten Sam Kerr och lagets svenske förbundskapten Tony Gustavsson vid en presskonferens under VM i Australien och Nya Zeeland förra året. Arkivbild. - Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.


"The Matildas" kapten och stora stjärna Sam Kerr, som spelar klubblagsfotboll i Chelsea i London, ska ställas inför rätta i Storbritannien nästa år misstänkt för att ha rasistiskt trakasserat en polis.

Det misstänkta brottet ska ha begåtts förra året, innan VM avgjordes i Australien och Nya Zeeland, men blev inte känt förrän nu och uppges ha varit en överraskning för det australiska fotbollsförbundet.

"The Matildas" svenske förbundskapten säger att han inte kände till anklagelserna förrän på tisdagen och inte ännu har hunnit prata med Kerr.

— Jag informerades i morse och blev väldigt förvånad, säger Gustavsson.

Han säger att han inte kan kommentera själva brottsmisstanken men kan däremot kommentera sin egen uppfattning om Kerr som människa och fotbollsspelare.

— Jag har bara positiva upplevelser, säger han.

Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att säga om anklagelserna betyder att Sam Kerr inte kan bli uttagen till Australiens lag som ska spela OS i Paris i sommar.

Dessutom är hennes deltagande inte självklart på grund av den korsbandsskada hon drabbades av på ett träningsläger med Chelsea i januari.

— Jag tycker att det är lite för tidigt att prata om uttagningen nu när vi dessutom vet att det, i och med Sams allvarliga skada i januari, är ett väldigt stort frågetecken kring om hon ens kommer att vara tillgänglig att välja, säger Gustavsson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.