Vissa hundraser är glupskare än andra.
Vissa hundraser är glupskare än andra. - Foto: Illustration Nyheter24

Här är de 7 hundraser som är glupskast – älskar att äta

Uppfostran och träning är det som främst avgör om din hund är glupsk eller inte – men vilken ras det är kan också spela roll.


1. Labrador Retriever

Denna ras är en av de mest populära i världen, och det är lätt att förstå varför. De är kända för att vara vänliga, tillgivna och utmärkta familjehundar. Labradorer älskar mat och är kända för att äta snabbt, vilket kan leda till problem med övervikt om de inte får tillräckligt med motion eller om deras kost inte övervakas noga. Det är viktigt att ge Labradorer balanserade måltider och att se till att de får regelbunden fysisk aktivitet för att hålla dem i bra form. Deras glupskhet kan också leda till farliga situationer, till exempel att de äter saker som inte är mat eller som är giftiga, så det är viktigt att hålla ögonen på dem.

Här är hundraserna som skäller mest – och allra högst

2. Beagle

Beagles är små till medelstora hundar som ursprungligen avlades för att jaga i meuteri, vilket innebär att de har utmärkt luktsinne och en stark jaktinstinkt. Deras luktsinne kan dock leda till att de ständigt söker efter mat, vilket kan leda till överdriven ätning och övervikt om inte deras diet är noggrant övervakad. De är också kända för att vara envisa, vilket kan göra det mer utmanande att träna dem att inte tigga mat eller stjäla mat från bordet. Trots detta är de kända för att vara vänliga och lojala husdjur som går bra ihop med familjer och andra husdjur.

3. Tax

Taxar var ursprungligen avlade för att jaga gryt, vilket förklarar deras distinkta form. Taxar älskar mat och har en tendens att lägga på sig vikt, vilket kan vara särskilt problematiskt för denna ras eftersom deras unika kroppsform kan leda till ryggproblem. Extra vikt kan förvärra dessa problem och leda till allvarliga hälsokomplikationer. Det är därför extra viktigt för taxägare att noggrant övervaka deras hunds diet och se till att de inte blir överviktiga. Trots deras glupskhet, är taxar kända för att vara lekfulla och modiga husdjur med mycket personlighet.

Här är hundraserna som lever kortast – kan dö efter 5 år

4. Mops

Dessa små, men robusta hundar är kända för sina charmiga, rynkade ansikten och deras stora, uttrycksfulla ögon. De har en stor aptit och älskar att äta, vilket kan leda till övervikt om deras matintag inte övervakas noga. Övervikt hos mopsar kan leda till en mängd hälsoproblem, inklusive andningsproblem, som redan kan vara ett problem för denna ras på grund av deras korta nos. Det är därför särskilt viktigt för mopsägare att se till att deras hundar får en balanserad kost och regelbunden motion.

5. Golden Retriever

Golden Retrievers är stora, energiska hundar som är kända för sin intelligens och deras vänliga, tillmötesgående natur. De älskar att äta och har ofta ingen självkontroll när det gäller mat, vilket kan leda till överätning och övervikt. Denna övervikt kan i sin tur leda till gemensamma problem och andra hälsoproblem. Det är därför viktigt för golden retriever-ägare att övervaka deras hunds diet noggrant och se till att de får mycket motion för att hålla dem i form.

Här är hundraserna som skäller minst – joddlar i stället

6. Basset Hound

Basset Hounds är låga, tunga hundar med utmärkt luktsinne. Detta luktsinne, tillsammans med deras naturliga aptit, kan ofta leda till att de blir besatta av mat. Om deras matintag inte övervakas noggrant kan det leda till övervikt, vilket kan vara särskilt problematiskt för denna ras eftersom deras kroppsform redan belastar deras leder. Basset Hounds är dock också kända för sin milda, lojala natur, vilket gör dem till utmärkta familjehundar.

7. Cavalier King Charles Spaniel

Dessa små hundar är kända för sina milda och tillgivenhet, vilket gör dem till utmärkta husdjur. De älskar att äta och kan snabbt bli överviktiga om deras kost inte övervakas noga. Övervikt kan leda till hjärtproblem, vilket redan kan vara ett problem för denna ras. Det är därför särskilt viktigt för ägare av Cavalier King Charles Spaniels att se till att deras hundar får en balanserad kost och regelbunden motion.

Läs mer här:

Här är de 6 hundraser som rycker allra mest i kopplet

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!