Nyheter24 har tagit fram tio utmärkta öl att avnjuta i sommarvärmen
Nyheter24 har tagit fram tio utmärkta öl att avnjuta i sommarvärmen - Foto: Vilhelm Stokstad/TT & Stian Lysberg Solum

12 goda öl under 25 kronor gästerna kommer älska en varm sommardag

När sommarvärmen är här så kan en kall öl vara både gott och svalkande. Nyheter24 har därför tagit fram tolv utmärkta och goda ölsorter som passar perfekt att avnjuta i sommarvärmen och där alla är tillgängliga på Systembolaget.


Sommaren är här, och vad passar bättre än att njuta av solen med en uppfriskande öl? Vare sig det är en frisk lager, en fruktig ale, eller en krispig pilsner, det finns en sommaröl för alla. 

Nyheter24 listar 12 favoriter under 25 kronor som är perfekta att avnjuta en varm sommardag.

Pilsner Urquell 

Som världens första pilsner erbjuder den här tjeckiska ölen en krispig, ren och uppfriskande smak. Den har en mild maltighet och en distinkt humlekaraktär som passar perfekt i sommarvärmen.

Pris: 16.90 kronor

Tidigare anställd: Det här missar många på Systembolaget

Brooklyn Lager 

En utmärkt öl för en varm sommardag tack vare dess balanserade smakprofil och uppfriskande karaktär. Dess gyllene färg och smak av malt och karamell, kombinerat med en diskret humlebitterhet, ger en frisk och tillfredsställande upplevelse.

Pris: 17.90 kronor

Roliga dricklekar till förfesten – 8 klockrena tips

Poppels American Pale Ale

Ekologisk öl som är känd för sin balanserade smak av malt och humle, med distinkta toner av citrus och tall. Den har en ljus, gyllene färg och en lätt till medelstor kropp, vilket gör den mycket uppfriskande

Pris: 24.90 kronor

Nyfiken på naturvin? Här är 7 goda viner från Systembolaget du måste prova

Hoegaarden Wit 

Denna belgiska veteöl är lätt kryddad och har en svalkande citrussmak. Den är lätt, uppfriskande och passar bra i sommarvärmen.

Pris: 18.40 kronor

10 riktigt goda cider hos Systembolaget – för under hundra kronor

Pistonhead Flat Tire 

Denna lätta lager från Sverige har en balanserad smak med inslag av citrus och blommig humle. Den är uppfriskande och lätt att dricka, vilket gör den perfekt för sommaren.

Pris: 11.90 kronor

Här är Systembolagets 10 bästa rosévin – och ja, alla är supergoda

Mariestads Export 

Denna svenska lager har en balanserad smak med inslag av bröd, honung och citrus. Den är lätt och uppfriskande, vilket gör den perfekt för att släcka törsten i sommarvärmen.

Pris: 17.90 kronor

Kahoot: 12 roliga frågor om musik till ditt quiz på festen

Samuel Adams Boston Lager 

Denna amerikanska lager har en balanserad smak av malt och humle. Den har en lätt kropp med en ren, uppfriskande finish, vilket gör den till en utmärkt sommaröl.

Pris: 20.90 kronor

5 roliga "Bäst i test"-lekar du bara måste ha med till festen

Staropramen Lager

En klassisk tjeckisk lager med en mild och balanserad smakprofil. Den har en ljusgul färg och en frisk, krispig karaktär. En lättöl som passar bra för avkoppling i solen.

Pris: 17.90 kronor

Roliga dricklekar till förfesten – 8 klockrena tips

Nils Oscar India Ale

En svensk IPA med en tydlig beska och toner av tropiska frukter. Den har en medelstor kropp och en fruktig, aromatisk smak. En perfekt följeslagare till en sommarpicknick.

Pris: 24 kronor

Dags för möhippa? Här är 7 roliga lekar som gör dagen oförglömlig

Åbro Original

En öl med en mjuk och maltig smakprofil. Den har en mild beska och en ren, uppfriskande karaktär. En klassisk svensk öl som är perfekt att njuta av på stranden.

Pris: 11.40 kronor

Här är 65 perfekta frågor till pekleken

Leffe Blonde

En belgisk blond ale med en fyllig kropp och en fruktig, kryddig smak. Den har toner av aprikos och kryddnejlika och avslutas med en behaglig sötma. En öl som passar utmärkt för att svalka sig på en varm sommardag.

Pris: 22.90 kronor

Här är Leif GW Perssons favoritvin – och det är inte billigt: ”Lägga på en nolla”

Tuborg Grön

En dansk pilsner med en lätt kropp och en frisk, uppfriskande smak. Den har en balanserad beska och en ljusgul färg. En klassiker som är perfekt för att njuta av under en sommarutflykt.

Pris: 10.90 kronor

Kom ihåg att dricka ansvarsfullt och njuta av solen på ett säkert sätt!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!