Taylor Swifts kärleksliv
Nyheter24 listar Taylor Swifts kändisförhållanden. - Foto: Evan Agostini, Stella Pictures/Splash News och Joel C Ryan

Taylor Swifts kärleksliv – kända exen och stormiga uppbrotten: "Riktigt usel"

Nyheter24 utforskar Taylor Swifts kärlekshistoria, från hennes tidiga romanser till hennes nuvarande förhållande med Matt Healy, och hur hennes musik speglar hjärtats resa.


Taylor Swift är en amerikansk sångerska, låtskrivare och skådespelerska som är mest känd för sin framgångsrika musikkarriär inom pop och country. Hon har släppt flera framgångsrika album, inklusive "Fearless", "1989" och "Reputation", och är känd för sina kraftfulla och självbiografiska texter.

När det gäller hennes personliga liv har Taylor Swift haft flera kända förhållanden och dejtat många kända män. Här är en lista över några av hennes mest kända förhållanden och dejter.

Joe Jonas (2008)

Joe Jonas och Taylor Swifts ungdomskärlek blev en snackis i pressen. Bildkälla: Britta Pedersen och Dan Steinberg

Taylor och artisten Joe Jonas hade en kort romantisk relation mellan juli och oktober 2008. Deras förhållande blev uppmärksammat i media på grund av deras framgångsrika musikkarriärer. Efter att de bröt upp skrev Swift flera låtar som var inspirerade av deras tid tillsammans. Joe Jonas är medlem i bandet Jonas Brothers och parets uppbrott ledde till en del offentliga diskussioner om deras privatliv.

Taylors intervju hos Ellen DeGeneres Show 2008 blev en omtalad intervju. Taylor berättade nämligen om uppbrottet med Joe och målade upp honom som elak.

– När jag hittar den personen som är rätt för mig kommer han vara underbar och när jag ser på den personen kommer jag inte ens komma ihåg killen som gjorde slut med mig på telefon under 25 sekunder när jag var 18.

Taylor Lautner (2009) 

Taylor Swift och Taylor Lautner träffades under en filminspelning. Bildkälla: Evan Agostini och Matt Sayles

Taylor Swift och skådespelaren Taylor Lautner hade en kort romans mellan augusti och december 2009. De träffades när de båda medverkade i filmen "Valentine's Day". Deras förhållande fick mycket uppmärksamhet i media, delvis på grund av deras gemensamma förnamn och deras framgång inom musik- och skådespelarvärlden. Efter att de bröt upp skrev Swift låten "Back to December", som antas handla om deras tid tillsammans och hennes ånger över hur förhållandet slutade.

Taylor har, efter uppbrottet, berättat vad hon tycker om Taylor Lautner.

– Han är underbar och vi kommer alltid vara nära. Jag är så tacksam för det, sa hon i en intervju 2010.

John Mayer (2009-2010)

John Mayer och Taylor Swift träffades när de uppträdde med varandra 2009. Bildkälla: Evan Agostini

Taylor Swift och artisten John Mayer hade en kortvarig romans mellan slutet av 2009 och början av 2010. Deras förhållande väckte stor uppmärksamhet i media på grund av deras gemensamma musikkarriärer och åldersskillnaden mellan dem. Efter att de bröt upp skrev Swift låten "Dear John", som anses vara en känga mot deras relation. Låten kritiserar en äldre mans beteende gentemot en yngre kvinna och antyder att Mayer inte behandlade Swift väl under deras tid tillsammans. 

Us Magazine skrev om en intervju som Mayer gjorde 2012 med Rolling Stones. Där kommenterade han Taylors låt besviket.

– Det fick mig att känna mig hemsk. Det var en riktigt usel grej att göra. Jag fick aldrig något mail. Jag fick aldrig något telefonsamtal. Jag var verkligen oförberedd, sa han under intervjun. 

Jake Gyllenhaal (2010) 

Jake Gyllenhaal och Taylor Swifts förhållande har diskuterats i flera år i amerikanska pressen. Bildkälla: Chris Pizzello och Peter Kramer

Taylor Swift och skådespelaren Jake Gyllenhaal hade en kortvarig romans mellan oktober 2010 och januari 2011. Deras förhållande fick stor uppmärksamhet i media, eftersom de båda är framgångsrika inom musik- och filmindustrin. Efter att deras romans tog slut skrev Swift flera låtar som antas vara inspirerade av deras relation, bland annat "All Too Well". Låten berättar om hjärtesorg och besvikelser i samband med deras uppbrott, vilket antyder att deras förhållande hade ett stort intryck på Swift.

2022 bröt dock Jake tystnaden och berättade, enligt honom, sanningen om låten.

– Låten har inget att göra med mig. Den handlar om hennes relation till hennes fans, sa han i en intervju med Esquire.

Conor Kennedy (2012)

Taylor Swift och Conor Kennedys relation blev inte långvarig. Bildkälla: Isaac Brekken och Stella Pictures/ddp/Van Tine Dennis

Taylor Swift och Conor Kennedy, som är den del av den kända Kennedy-familjen, hade en romans mellan juli och september 2012. Deras förhållande beskrevs som en virvelvind och blev omskriven i media på grund av Swifts kändisstatus och Kennedys berömda politiska släktbakgrund. Paret sågs ofta tillsammans i Hyannis Port, Massachusetts, där Kennedy-familjen har en fastighet. Trots att deras romans var kortvarig, präglades den av en intensiv mediebevakning. 

Under september avslutades relation och enligt Us Magazine handlade det om distansen mellan dem.

Harry Styles (2012-2013)

Harry Styles och Taylor Swifts relation blev snabbt omtalad då deras första dejt var i Central Park, New York. Bildkälla: Itsuo Inouye och Liam Richards

Taylor Swift och artisten Harry Styles, tidigare medlem i det populära bandet One Direction, hade en romans mellan december 2012 och januari 2013. Deras förhållande blev mycket omskrivet i media, eftersom de båda var framstående musikstjärnor vid den tiden. Efter deras uppbrott skrev Swift flera låtar som anses vara inspirerade av deras tid tillsammans, inklusive "Style" och "Out of the Woods". Deras korta men intensiva romans är fortfarande ihågkommen av fans och har blivit en del av både Swifts och Styles offentliga image.

People Magazine skrev om Styles intervju i Rolling Stones 2017 där artisten avslöjade detaljer, för första gången, om relationen till Taylor.

– Vissa saker fungerar inte. Det är många saker som kan vara rätt, men det är fortfarande fel. 

Calvin Harris (2015-2016)

Calvin Harris och Taylor Swifts uppbrott blev inte lika stökig som andra av hennes relationer. Bildkälla: Eric Jamison och Joel Ryan

Taylor Swift och Calvin Harris, en framgångsrik skotsk DJ och musikproducent, var tillsammans från mars 2015 till juni 2016. Deras förhållande blev mycket omtalat i media, då de båda var högprofilerade musikstjärnor. Under tiden de var tillsammans visade de ofta sin kärlek till varandra genom sociala medier och på olika evenemang. Efter deras uppbrott skrev Swift låten "Getaway Car", som antas handla om början av deras relation och hur den var annorlunda jämfört med hennes tidigare förhållande. Deras separation var nämligen relativt lugnt till jämfört med vissa av Swifts tidigare romanser.

Efter uppbrottet avslöjade en vän att Calvin blev skrämd av Taylors framgång. Detta uttalande ifrågasatte Calvin några dagar senare på twitter.

"Den enda sanningen är att en relation tog slut och vad som återstår är en enorm mängd kärlek och respekt."

Tom Hiddleston (2016)

Tom Hiddleston hade enbart bra saker att säga om Taylor Swift efter relationen tog slut. Bildkälla: John Salangsang och Grant Pollard

Taylor Swift och Tom Hiddleston, en brittisk skådespelare mest känd för sin roll som Loki i Marvel-filmerna, hade en kort romans mellan juni och september 2016. Deras förhållande blev snabbt omtalat i media, särskilt eftersom det inleddes kort efter Swifts uppbrott från Calvin Harris. Paret sågs tillsammans vid flera tillfällen under sommaren, och deras relation kallades ofta för "Hiddleswift" i media.

Efter uppbrottet hade Tom enbart bra saker att säga om Taylor.

"Taylor är en fantastisk kvinna. Hon är generös och snäll och underbar, och vi hade den bästa tiden tillsammans."

Joe Alwyn (2017-2023)

Taylor Swift och Joe Alwyns relation tog nyligen slut. Bildkälla: Jordan Strauss och Evan Agostini

Taylor Swift och Joe Alwyn, en brittisk skådespelare, inledde en relation någon gång kring början av 2017. Deras förhållande var mer privat än Swifts tidigare romanser, och paret gjorde en medveten ansträngning att hålla detaljer om deras liv tillsammans borta från offentlighetens ögon.

Efter sex år tillsammans stod det klart, den 8 april 2013, att relationen var slut. Enligt People gjorde paret slut på grund av att deras personligheter var för olika. 

"Joe kämpade med att acceptera Taylors nivå av kändisskap och uppmärksamhet från allmänheten."

Matt Healy (2023-nuvarande)

Under maj 2023 annonserades det att Taylor Swift och Matt Healy är ett par. Bildkälla: Stella Pictures/Splash News

Tre månader efter uppbrottet från Joe Alwyn visade det sig att artisten blivit kär igen. Taylor har nämligen blivit tillsammans med brittiska rockstjärnan Matt Healy, som är känd från bandet 1975.

Relationen är ny men paret har vid ett tidigare tillfälle dejtat varandra. En källa berättade för The Sun om relationen.

– Hon och Matty är galet förälskade. Det är väldigt tidigt i relationen, men det känns rätt. De dejtade väldigt kort för nästan tio år sedan, men tajmingen då gjorde att det inte funkade.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!