Fettucine alfredo

Fettucine alfredo är en klassisk italiensk maträtt bestående av fettucinepasta som serveras med en krämig sås gjord på smör, grädde och parmesanost. Rätten är enkel men otroligt smakrik och populär över hela världen. Den krämiga såsen ger pastan en len och rik smak som passar perfekt tillsammans med den breda och platta fettucinepastan. Fettucine alfredo är en favorit bland pastaälskare och är en perfekt rätt att servera vid både vardagsmiddagar och festliga tillfällen.

Ingredienser

  • Clotted Cream 227g
  • Smör 25g
  • Majsmjöl 1 tsk
  • Parmesanost 100 g
  • Muskot Riven
  • Fettuccine 250 g
  • Persilja Hackad

Tillagning

  1. I en medelstor kastrull, rör om clotted cream, smör och maizena på låg värme och låt sjuda på låg
  2. Stäng av värmen och håll värmen
  3. Lägg under tiden osten och muskotnöten i en liten skål och tillsätt en rejäl malning av svartpeppar och rör sedan ihop allt (tillsätt inget salt i detta skede)
  4. Lägg pastan i en annan kastrull med 2 tsk salt, häll över lite kokande vatten och koka enligt förpackningens instruktioner (vanligtvis 3-4 minuter)
  5. När det är kokt, häll lite av kokvattnet i en värmesäker kanna eller mugg och rinna av pastan, men inte för noggrant
  6. Tillsätt pastan i pannan med clotted cream-blandningen, strö sedan över osten och vänd försiktigt ihop allt på låg värme med hjälp av en gummispatel
  7. Stänk i 3 msk av kokvattnet när det blandas
  8. Till en början kommer pastan att se blöt och slarvig ut: fortsätt röra tills vattnet absorberas och såsen är glansig
  9. Kontrollera kryddningen innan du överför till uppvärmda skålar
  10. Strö över lite gräslök eller persilja och servera sedan direkt
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen