Fettuccine Alfredo
Den klassiska pastarätten Fettuccine Alfredo har åtnjutits i generationer. Du gör den enkelt med smör, grädde och riven parmesanost – och vill man göra rätten matigare är det gott att addera strimlad kyckling i såsen. En riktig smaksensation på bara några ynka ingredienser! Receptet är för 4 personer.Ingredienser
- 450 g pasta, fettucine
- 1,25 dl vispgrädde
- 1,25 dl smör
- 1,25 dl parmesan
- 2 msk färsk persilja
- Salt efter tycke och smak
- Svartpeppar efter tycke och smak
Tillagning
- Koka pastan i en stor kastrull med rikligt saltat vatten. Koka pastan 1-2 minuter kortare än angivelserna på paketet.
- Ha ner vispgrädde och smör i en stor stekpanna. Koka på medelvärme tills smöret smält.
- Blanda i parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt såsen tjockna något, tillsätt sedan pastan och blanda.
- Servera omedelbart med färsk persilja på toppen.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist
Av Mathilda Lundqvist
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan