Fettuccine Alfredo

Den klassiska pastarätten Fettuccine Alfredo har åtnjutits i generationer. Du gör den enkelt med smör, grädde och riven parmesanost – och vill man göra rätten matigare är det gott att addera strimlad kyckling i såsen. En riktig smaksensation på bara några ynka ingredienser! Receptet är för 4 personer.

Ingredienser

  • 450 g pasta, fettucine
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1,25 dl smör
  • 1,25 dl parmesan
  • 2 msk färsk persilja
  • Salt efter tycke och smak
  • Svartpeppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Koka pastan i en stor kastrull med rikligt saltat vatten. Koka pastan 1-2 minuter kortare än angivelserna på paketet.
  2. Ha ner vispgrädde och smör i en stor stekpanna. Koka på medelvärme tills smöret smält.
  3. Blanda i parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Låt såsen tjockna något, tillsätt sedan pastan och blanda.
  5. Servera omedelbart med färsk persilja på toppen.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist