General Tso's Chicken

General Tso's Chicken är en kinesisk maträtt som består av friterade kycklingbitar som är panerade och serverade med en söt och kryddig sås. Ursprunget till rätten är lite oklart, men den sägs vara uppkallad efter en kinesisk general från Qingdynastin. General Tso's Chicken är populär både i Kina och i västvärlden och anses vara en klassiker inom kinesisk mat.

Ingredienser

  • Kycklingbröst 1 1/2
  • Vetemjöl 190ml
  • Ägg 1
  • Stärkelse 2 msk
  • Bakpulver 1 msk
  • Salt 1 tsk
  • Löksalt 1/2 tsk
  • Vitlökspulver 1/4 tsk
  • Vatten 190ml
  • Kycklingbuljong 125ml
  • Anksås 65ml
  • Sojasås 3 msk
  • Honung 2 msk
  • Risvinäger 1 msk
  • Sesamfröolja 2 msk
  • Gochujang 1/2 msk
  • Stärkelse 2 msk
  • Vitlök 1 klyfta
  • Salladslök 2 hackade
  • Ingefära 1 tsk

Tillagning

  1. I en skål, tillsätt 500ml vatten, 2 msk sojasås, 2 msk vit vinäger, sherryvin, 1/4 tsk vitpeppar, hackad ingefära, hackad vitlök, paprika, ketchup, hoisinsås och socker
  2. Blanda ihop väl och ställ åt sidan
  3. I en skål, tillsätt kycklingen, 1 nypa salt, 1 nypa vitpeppar, 2 äggvitor och 3 matskedar majsstärkelse
  4. Friter kycklingen i 175 grader i 3-4 minuter eller tills den är gyllenbrun och lossa kycklingen så att de inte klibbar ihop
  5. Ställ kycklingen åt sidan
  6. Tillsätt såsen i woken och sedan broccolin och vänta tills den kokar
  7. För att tjockna såsen, vispa ihop 2 msk majsstärkelse och 4 msk vatten i en skål och tillsätt långsamt till din wokning tills den har rätt tjocklek
  8. Lägg sedan i kycklingen och fräs i en minut och servera på en tallrik
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen