Honung Teriyaki Lax

Honung Teriyaki Lax är en läcker maträtt som kombinerar den söta smaken av honung med den salta och kryddiga smaken av teriyakisås. Laxen marineras i en blandning av honung, sojasås, vitlök och ingefära innan den grillas eller steks tills den är saftig och smakrik. Serveras vanligtvis med ris och grönsaker för en komplett och hälsosam måltid.

Ingredienser

  • Lax 450g
  • Olivolja 1 matsked
  • Sojasås 2 matskedar
  • Skull 2 matskedar
  • Sesamfrö 4 matskedar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienserna i Honey Teriyaki Glaze tillsammans
  2. Vispa för att blanda väl
  3. Kombinera laxen och glasyren tillsammans
  4. Hetta upp en stekpanna på medel-låg värme
  5. Tillsätt oljan, stek laxen på båda sidor tills den är helt genomstekt inuti och glasyren tjocknar
  6. Garnera med sesam och servera genast
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen