Hemlagad Mandazi

Hemlagad Mandazi är en traditionell östafrikansk maträtt som består av friterat bröd kryddat med kardemumma och kokosmjölk. Dessa små, luftiga och smakrika bröd serveras ofta som snacks eller till frukost tillsammans med te eller kaffe. Mandazi är en populär maträtt i länder som Kenya, Tanzania och Uganda och är enkla att göra hemma med få ingredienser.

Ingredienser

  • Självjäsande mjöl 750 g
  • Socker 6 matskedar
  • Ägg 2
  • Mjölk 250ml

Tillagning

  1. Se till att du använder rätt mjöl som i princip är ett med jäsmedel
  2. Anpassa mängden socker efter din smak och prova att använda olika smaker för att få variation när du har dem
  3. Du kan använda kokosmjölk istället för vanlig mjölk, du kan också lägga uttorkad kokos till det torra mjölet eller andra kryddor som kryddnejlika eller kanel
  4. Blanda mjöl, kanel och socker i en lämplig skål
  5. Vispa ner ägget i mjölken i en separat skål
  6. Gör en brunn i mitten av mjölet och tillsätt mjölk- och äggblandningen och blanda långsamt till en deg
  7. Knåda degen i 3-4 minuter eller tills den slutar fastna på skålens sidor och du har en slät yta
  8. Täck degen med en fuktig duk och låt vila i 15 minuter
  9. Rulla degen på en lätt mjölad yta till en 1 cm tjock bit
  10. Använd en vass liten kniv och skär degen i önskad storlek och ställ åt sidan redo för fritering
  11. Hetta upp oljan i en lämplig gryta och doppa försiktigt mandazibitarna för att koka tills de är ljusbruna på första sidan och vänd sedan för att tillaga på andra sidan
  12. Servera dem varma eller kalla
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen