Katsu Chicken curry

Katsu Chicken curry är en japansk maträtt bestående av panerad och friterad kyckling serverad med en krämig curry sås och ris. Den krispiga och saftiga kycklingen kombinerat med den kryddiga och smakrika curry såsen skapar en härlig smakupplevelse som är populär både i Japan och internationellt.

Ingredienser

  • Kycklingbröst 2kg
  • Vetemjöl 2 matskedar
  • ägg 1 slagen
  • Ströbröd 100g fint
  • Vegetabilisk olja 230 ml, till stekning
  • Solrosolja 2 matskedar
  • Lök 2 skivade
  • Vitlök 5 hackade nejlikor
  • Morot 2 skivade
  • Vetemjöl 2 matskedar
  • Curry pulver 4 teskedar
  • Kycklingbuljong 600 ml
  • Honung 2 teskedar
  • Jag är pil 4 teskedar
  • Lagerblad 1
  • Garam masala 1 tesked

Tillagning

  1. Förberedelse:15min › Tillagning:30min › Färdig på:45min För currysåsen: Värm olja i en medelstor non-stick kastrull, tillsätt lök och vitlök och koka tills den mjuknat
  2. Rör ner morötter och koka på låg värme i 10 till 12 minuter
  3. Tillsätt mjöl och currypulver; koka i 1 minut
  4. Rör gradvis i lager tills det blandas; tillsätt honung, sojasås och lagerblad
  5. Koka långsamt upp
  6. Sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter eller tills såsen tjocknar men fortfarande är av hällande konsistens
  7. Rör ner garam masala
  8. Häll currysåsen genom en sil; tillbaka till kastrullen och håll på låg värme tills den ska serveras
  9. Till kycklingen: Krydda båda sidorna av kycklingbrösten med salt och peppar
  10. Lägg mjöl, ägg och ströbröd i separata skålar och arrangera på rad
  11. Belägg kycklingbrösten i mjöl, doppa dem sedan i ägget och belägg sedan i ströbröd, se till att du täcker båda sidorna
  12. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelhög värme
  13. Lägg kycklingen i het olja och stek tills den är gyllenbrun, cirka 3 eller 4 minuter på varje sida
  14. När den är kokt, lägg på hushållspapper för att absorbera överflödig olja
  15. Häll currysås över kycklingen, servera med vitt ris och njut!
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen