Kung Pao kyckling

Kung Pao kyckling är en kinesisk maträtt som består av strimlad kyckling, jordnötter, grönsaker och chili. Rätten är kryddig och söt i smaken och serveras vanligtvis med ris. Ursprungligen kommer Kung Pao kyckling från den kinesiska provinsen Sichuan och är en populär rätt både i Kina och internationellt.

Ingredienser

  • Sake 2 msk
  • Sojasås 2 msk
  • Sesamfröolja 2 msk
  • Majsmjöl 2 msk
  • Vatten 2 msk
  • Kyckling 500 g
  • Chili pulver 1 msk
  • Risvinäger 1 tsk
  • Brunt socker 1 msk
  • Salladslök 4 Hackad
  • Vitlöksklyfta 6 klyftor
  • Vattenkastanj 220 g
  • Jordnötter 100 g

Tillagning

  1. Blanda sake- eller risvin, sojasås, sesamolja och majsmjöl upplöst i vatten
  2. Dela blandningen på mitten
  3. I en glasskål eller skål, kombinera hälften av sakeblandningen med kycklingbitarna och rör om för att täcka
  4. Täck formen och ställ i kylen i ca 30 minuter
  5. I en medelstor stekpanna, kombinera återstående sakeblandning, chili, vinäger och socker
  6. Blanda ihop och tillsätt vårlök, vitlök, vattenkastanjer och jordnötter
  7. Värm såsen långsamt på medelvärme tills den är aromatisk
  8. Ta under tiden kycklingen från marinaden och fräs i en stor stekpanna tills saften blir klar
  9. När såsen är aromatisk, tillsätt sauterad kyckling och låt puttra ihop tills såsen tjocknar
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen