Krispy Kreme Donut

Krispy Kreme Donut är en populär maträtt som består av en luftig och lätt friterad deg som sedan täcks med en glasyr av olika smaker, såsom choklad, jordnötssmör eller vanilj. Dessa donuts är kända för sin smält-i-munnen-konsistens och söta smak, vilket gör dem till en omtyckt dessert eller mellanmål för många människor runt om i världen.

Ingredienser

  • Jäst 7,5g
  • Vatten 65ml
  • Vatten 375ml
  • Socker 125ml
  • Salt 1 tsk
  • Ägg 2
  • Förkortning 85ml
  • Mjöl 5 droppar
  • Canolaolja En stänk
  • Mjölk 125ml
  • Socker 500ml
  • Vanilj 375ml
  • Kokande vatten 6 matskedar
  • Smör 85ml

Tillagning

  1. Lös upp jäst i varmt vatten i 2 1/2-quart skål
  2. Tillsätt mjölk, socker, salt, ägg, matfett och 2 dl mjöl
  3. Vispa på låg i 30 sekunder, skrapa skålen hela tiden
  4. Vispa på medelhastighet i 2 minuter, skrapa skålen då och då
  5. Rör i resten av mjölet tills det är slätt
  6. Täck över och låt jäsa till dubbelt, 50-60 minuter (Degen är klar när fördjupningen kvarstår vid beröring)
  7. Vänd degen på mjölad yta; rulla runt lätt för att täcka med mjöl
  8. Rulla försiktigt degen 1,2cm tjock med mjölad kavel
  9. Skär med mjölad munkfräs
  10. Täck över och låt jäsa till dubbelt, 30-40 minuter
  11. Värm vegetabilisk olja i fritös till 350°C
  12. Skjut munkar i het olja med bred spatel
  13. Vänd munkar när de stiger upp till ytan
  14. Stek tills de är gyllenbruna, ca 1 minut på varje sida
  15. Ta försiktigt bort från oljan (stick inte ytan); dränera
  16. Doppa munkarna i krämig glasyr inställd på galler
  17. Glasyr: Värm smör tills det smält
  18. Avlägsna från värme
  19. Rör ner strösocker och vanilj tills det är slätt
  20. Rör i vatten, 1 matsked i taget, tills önskad konsistens
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen