Medelhavspastasallad

Vad passar bättre än varm sommardag än en fräsch pastasallad med influenser från Medelhavet? Det här receptet innehåller kokt pasta, färska grönsaker och mozzarella. Salladen är lätt att göra och passar perfekt som en lätt lunch eller som en sidorätt till grillat kött eller fisk.

Ingredienser

  • 200 g mini-mozzarella
  • 250 g baby plommontomater
  • 1 knippe färsk basilika
  • 350 g valfri pasta, ex. Farfalle
  • 3 msk olivolja
  • 40 g gröna oliver
  • 200 g avrunnen tonfisk
  • Salt efter tycke och smak
  • Svartpeppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Dela tomaterna i fyra.
  3. Skär oliverna i mindre bitar.
  4. Ha ner tomaterna och oliverna i en stor skål. Ha ner grovhackad färsk basilika i skålen.
  5. Tillsätt 2 msk olivolja i skålen. Blanda.
  6. Tillsätt nykokt pasta, avrunna mozzarellabollar och avrunnen tonfisk.
  7. Blanda väl och låt salladen vila i minst en halvtimme innan servering.
  8. Salta och peppra innan servering. Avsluta med att ringla över den sista olivoljan.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist