Marockansk morotssoppa

Marockansk morotssoppa är en härligt kryddig och smakrik soppa som är populär i Marocko och runt om i världen. Den är gjord på morötter, lök, vitlök, kryddor som kummin och koriander samt ibland även torkade aprikoser eller dadlar för en söt kontrast. Soppan är vanligtvis serverad med en klick yoghurt och färsk koriander på toppen för extra smak och fräschör. Den är en perfekt värmande och mättande rätt för kalla dagar.

Ingredienser

  • Morötter 6 hackade
  • Lök 1 skivad
  • Vitlöksklyfta 4
  • Kummin 1 tsk
  • Koriander 1/2 tsk
  • Olivolja 1 msk
  • Garam masala 1/4 tsk
  • Citron juice 1 tsk

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180°C
  2. Kombinera morötter, lök, vitlök, spiskummin, korianderfrön, salt och olivolja i en skål och blanda väl
  3. Lägg över på en bakplåt
  4. Sätt bakplåten i förvärmd ugn och rosta i 10-12 minuter eller tills morötterna mjuknat
  5. Ta bort från värmen och kyl
  6. Mal den bakade morotsblandningen tillsammans med lite vatten för att göra en slät pasta och sila i en skål
  7. Värm morotsblandningen i en non-stick panna
  8. Tillsätt 500ml vatten och låt koka upp
  9. Tillsätt garam masala pulver och blanda
  10. Tillsätt salt och blanda väl
  11. Ta bort från värmen, tillsätt citronsaft och blanda väl
  12. Servera varm
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen