Rappie paj
Rappie paj är en traditionell maträtt från Nova Scotia i Kanada, som består av potatis som rivs och pressas för att få bort stärkelsen. Den rivna potatisen blandas sedan med lök, fläsk och kryddor innan den bakas i ugnen. Resultatet blir en härligt krämig och smakrik paj som är populär både som vardagsmat och till festliga tillfällen.Ingredienser
- Smör 2 msk
- Lök 2 hackade
- Kycklingbuljong 3,8 kg
- Kycklingbröst 1,5 kg
- Potatisar 4 kg
- Salt 2 msk
- Svartpeppar 1 msk
Tillagning
- Värm ugnen till 200 grader C
- Smörj en 25x35x5-cm bakform
- Värm margarin i en stekpanna på medelvärme; rör ner löken
- Koka och rör om tills löken har mjuknat och blivit genomskinlig, cirka 5 minuter
- Sänk värmen till låg och fortsätt koka och rör om tills löken är väldigt mör och mörkbrun, ca 40 minuter till
- Koka upp kycklingbuljong i en stor gryta; rör ner kycklingbröst, sänk värmen och låt sjuda tills kycklingen inte längre är rosa i mitten, ca 20 minuter
- Avlägsna från värmen
- Ta bort kycklingbröst till en tallrik med en hålslev; reservbuljong
- Juice potatis med en elektrisk juicepress; lägg torrt potatiskött i en skål och kasta saften
- Rör salt och peppar i potatis; rör i tillräckligt med reserverad buljong för att göra blandningen konsistens av havregryn
- Ställ återstående buljong åt sidan
- Fördela hälften av potatisblandningen jämnt i den förberedda pannan
- Lägg kokt kycklingbröst jämnt över potatis; strö karamelliserad lök jämnt över kycklingen
- Bred ut resterande potatisblandning över lök och kyckling så att det täcker
- Grädda i den förvärmda ugnen tills de är gyllenbruna, ca 1 timme
- Värm upp kycklingbuljong; häll över individuella portioner efter önskemål
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan