Polsk kycklingsoppa

1
Polsk kycklingsoppa är en traditionell polsk rätt som består av kyckling, grönsaker och nudlar i en kryddig buljong. Soppan är fyllig och näringsrik och serveras ofta som en huvudrätt eller förrätt. Den är populär under kalla vinterdagar och är en favorit bland både barn och vuxna. Med sin rika smak och enkelhet att tillaga är Polsk kycklingsoppa en omtyckt maträtt i många polska hem.

Ingredienser

  • Kycklingben 4 Hackad
  • Lök 2 stora
  • Morötter 5 hackade
  • Purjolök 1 hackad
  • Selleri 1 liten
  • Kål 1/4
  • Kryddnejlika 1 hel
  • Kryddpeppar 1 tsk
  • Lagerblad 2
  • Persilja 4 kvistar
  • Dill 4 kvistar
  • Peppar 1 tsk
  • Salt 1 msk

Tillagning

  1. Lägg till kycklingen i en stor holländsk ugn eller buljonggryta
  2. Täck med vatten Koka upp och låt sjuda i 2 till 2 1/2 timme
  3. Skumma bort eventuella föroreningar från toppen för att säkerställa en klar buljong
  4. Om din gryta är tillräckligt stor, tillsätt grönsakerna och kryddorna för den sista timmen av tillagningstiden
  5. Sila ur allt ur buljongen.
  6. Bena ut kycklingen, dra köttet i stora bitar
  7. Skiva morötterna
  8. Återgå kycklingen och morötterna till buljongen
  9. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen om du använder dem
  10. Lägg nudlar i skålen och toppa sedan med varm soppa
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen