Vegansk lasagne

Vegansk lasagne är en köttfri variant av den klassiska italienska rätten, där lasagneplattor varvas med en krämig tomatsås, färsk spenat, vegansk ost och eventuellt även vegofärs eller andra grönsaker. Den är ett populärt alternativ för både veganer och vegetarianer, och erbjuder en hälsosam och smakrik måltid som passar de flesta smaker.

Ingredienser

  • Gröna röda linser 250ml
  • Morot 1
  • Lök 1
  • Zucchini 1 liten
  • Koriander strö över
  • Spenat 150 g
  • Lasagneplattor 10
  • Veganskt smör 35g
  • Mjöl 4 matskedar
  • Sojamjölk 300 ml
  • Senap 1,5 teskedar
  • Vinäger 1 tesked

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180 grader
  2. Koka grönsaker i 5-7 minuter, tills de är mjuka
  3. Tillsätt linser och låt sjuda försiktigt, tillsätt en buljongtärning om så önskas
  4. Fortsätt koka och rör om tills linserna är mjuka, vilket bör ta cirka 20 minuter
  5. Blanchera bladspenat några minuter i en kastrull, innan du tar bort och ställer åt sidan
  6. Fyll på pannan med vatten och koka lasagneplattorna
  7. När den är kokt, låt rinna av och ställ åt sidan
  8. För att göra såsen, smält smöret och tillsätt mjölet, tillsätt sedan sojamjölken gradvis tillsammans med senap och vinäger
  9. Koka och rör om tills den är slät och sätt sedan ihop lasagnen efter önskemål i en ugnsform
  10. Grädda i den förvärmda ugnen i ca 25 minuter
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen