Polska pannkakor

Polska pannkakor är en traditionell polsk maträtt som består av tunna pannkakor fyllda med olika fyllningar såsom köttfärs, svamp, ost eller frukt. Pannkakorna steks sedan i ugnen och serveras ofta med gräddfil eller lingonsylt. Denna maträtt är populär både som en huvudrätt eller som en sötsak till efterrätt.

Ingredienser

  • Mjöl 250ml
  • Ägg 2
  • Mjölk 250ml
  • Vatten 190ml
  • Salt En nypa
  • Socker 1 tsk
  • Smör 3 msk

Tillagning

  1. Tillsätt mjöl, ägg, mjölk, vatten och salt i en stor skål och mixa sedan med en stavmixer tills du har en slät, klumpfri smet
  2. Vid denna tidpunkt, blanda i smöret eller den vegetabiliska oljan
  3. Alternativt kan du använda dem för att smörja pannan innan du steker varje pannkaka
  4. Värm en non-stick panna på medelhög värme, häll sedan i smeten, snurra pannan för att hjälpa den att spridas
  5. När pannkakan börjar dra iväg en bit från sidorna och toppen inte längre är blöt, vänd den och stek en kort stund på andra sidan också
  6. Överför till en tallrik
  7. Koka resterande smet tills allt är slut
  8. Servera varm, med valfri fyllning
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen