Piri-piri kyckling och slaw

Piri-piri kyckling är en kryddig portugisisk maträtt där kycklingen marinerats i en het piri-piri sås innan den grillas eller steks. Serveras ofta med en fräsch och krispig coleslaw som balanserar hettan från kycklingen. Kombinationen av kryddig och syrlig smak gör denna rätt till en populär favorit både i Portugal och internationellt.

Ingredienser

  • Kyckling 1,5 kg
  • Röd chili 3 hackade
  • Vitlök 2 klyftor
  • Ingefära 1 tsk
  • Torkad oregano 1 tsk
  • Koriander 1 tsk
  • Paprika 1 tsk
  • Rödvinsvinäger 2 msk
  • Olja 2 msk
  • Rödlökar 1 skivad
  • Morötter 2
  • Rödbeta 1
  • Kål 4 blad
  • Majonnäs 2 msk
  • Grekisk yoghurt 2 msk
  • Rödvinsvinäger 2 msk
  • Kummin frön 1 tsk

Tillagning

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden i en liten matberedare
  2. Gnid in marinaden på kycklingen och låt stå i rumstemperatur i 1 timme
  3. Värm ugnen till 190°C
  4. Lägg kycklingen i en ugnsplåt och stek i 1 timme och 20 minuter
  5. Vila under lös folie i 20 minuter
  6. Medan kycklingen vilar, blanda ihop ingredienserna till slaw och krydda
  7. Servera kycklingen med slaw, pommes frites och kryddor
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen