Venetian Duck Ragu

Venetian Duck Ragu är en traditionell italiensk maträtt som består av långsamt kokt ankkött i en rik och smakfull tomatsås. Rätten är kryddad med vitlök, lök, fänkål och örter som ger en härlig smak och doft. Serveras vanligtvis tillsammans med färsk pasta eller polenta och är en populär rätt i regionen Veneto i norra Italien.

Ingredienser

  • Olivolja 1 msk
  • Ankben 4
  • Lök 2 fint, hackade
  • Vitlök 2 klyftor, hackade
  • Kanel 2 tsk mald
  • Vetemjöl 2 tsk
  • Rödvin 250 ml
  • Hackade tomater 800 g
  • Kycklingfondkub 1
  • Rosmarin 3 kvistar
  • Lagerblad 2
  • Socker 1 tsk
  • Mjölk 2 msk
  • Paccheri Pasta 600 g
  • Parmesanost Riven

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stor panna
  2. Lägg i ankbenen och bryn på alla sidor i ca 10 min
  3. Ta upp på en tallrik och ställ åt sidan
  4. Tillsätt löken i pannan och koka i 5 minuter tills den mjuknat
  5. Tillsätt vitlöken och koka i ytterligare 1 min, rör sedan i kanel och mjöl och koka i ytterligare en minut
  6. Lägg tillbaka ankan i pannan, tillsätt vin, tomater, fond, örter, socker och kryddor
  7. Låt sjuda, sänk sedan värmen, täck med lock och koka i 2 timmar, rör om då och då
  8. Lyft försiktigt upp ankbenen ur såsen och lägg på en tallrik – de blir väldigt möra så försök att inte tappa något av köttet
  9. Dra av och släng fettet, strimla sedan köttet med 2 gafflar och kassera benen
  10. Lägg tillbaka köttet i såsen med mjölken och låt puttra utan lock i ytterligare 10-15 minuter medan du kokar pastan
  11. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen, låt rinna av, spara 250ml av pastavattnet och tillsätt pastan i raguen
  12. Rör om för att täcka all pasta i såsen och koka i 1 min till, tillsätt en skvätt matlagningsvätska om den ser torr ut
  13. Servera med riven parmesan om du vill
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen