Spenat & Ricotta Cannelloni
Spenat & Ricotta Cannelloni är en klassisk italiensk maträtt bestående av färska cannellonirör fyllda med en krämig blandning av spenat, ricottaost, vitlök och kryddor. Rullarna täcks sedan med en smakrik tomatsås och gratineras i ugnen tills de är gyllenbruna och bubbliga. Resultatet är en läcker och tillfredsställande rätt som passar perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen.Ingredienser
- Olivolja 3 msk
- Vitlök 8 klyftor, hackade
- Strösocker 3 msk
- Rödvinsvinäger 2 msk
- Hackade tomater 3 400 g burkar
- Basilikablad Knippa
- Mascarpone 2 tuber
- Mjölk 3 msk
- Parmesan 85g
- Mozzarella 2 skivade
- Spenat 1 kg
- Parmesan 100 g
- Ricotta 3 tuber
- Muskot En nypa
- Cannellini bönor 400 g
Tillagning
- Gör först tomatsåsen
- Hetta upp oljan i en stor panna och fräs vitlöken i 1 min
- Tillsätt socker, vinäger, tomater och lite kryddor och låt sjuda i 20 minuter, rör om då och då, tills det är tjockt.
- Tillsätt basilikan och dela såsen mellan 2 eller flera grunda ugnsfasta formar
- Gör en sås genom att vispa mascarponen med mjölken tills den är slät, krydda och ställ sedan åt sidan
- Lägg spenaten i ett stort durkslag och häll över en vattenkokare med kokande vatten för att vissna den (du kan behöva göra detta i omgångar)
- När det är tillräckligt kallt för att hantera, krama ut överflödigt vatten
- Hacka spenaten grovt och blanda i en stor skål med 100g parmesan och ricotta
- Krydda väl med salt, peppar och muskotnöt
- Värm ugnen till 200°C
- Använd en spritspåse eller plastmatpåse med hörnet avklippt, pressa ut fyllningen i cannellonirören
- Lägg rören sida vid sida ovanpå tomatsåsen och skeda över mascarponesåsen
- Toppa med parmesan och mozzarella
- Du kan nu frysa cannelloni, okokt, eller så kan du laga den först och sedan frysa in
- Grädda i 30-35 minuter tills de är gyllene och bubblar
- Ta ut ur ugnen och låt stå i 5 minuter innan servering
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan