Squash linguine

Squash linguine är en hälsosam och läcker maträtt som består av tunna strimlor av squash istället för traditionell pasta. Squashen ger rätten en fräsch och krispig smak samtidigt som den är ett nyttigare alternativ till vanlig pasta. Rätten kan varieras med olika såser och tillbehör för att passa olika smaker och preferenser, och är perfekt för de som vill äta lättare men ändå njuta av en god måltid.

Ingredienser

  • Butternut squash 350 g
  • Vitlök 3 delar
  • Olivolja 3 msk
  • Linguine Pasta 350 g
  • Salvia 1 litet knippe

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C
  2. Lägg squash och vitlök på en plåt och ringla över olivoljan
  3. Rosta i 35-40 minuter tills de är mjuka
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  5. Dränera, reservera vattnet
  6. Använd en stavmixer för att mixa squashen med 400 ml kokvatten
  7. Hetta upp lite olja i en stekpanna, stek salvian tills den är knaprig och låt den rinna av på hushållspapper
  8. Häll pastan och såsen i pannan och värm igenom
  9. Strö med salvia
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen