Shakshuka

Shakshuka är en populär rätt i Mellanöstern och Nordafrika som består av ägg som pocheras i en kryddig tomatsås med lök, paprika och kryddor som kummin och paprikapulver. Rätten serveras oftast med bröd för att doppa i såsen och är en perfekt balans mellan hetta och sötma. Shakshuka är en enkel och smakrik maträtt som passar både till frukost, lunch eller middag.

Ingredienser

  • Olivolja 1 msk
  • Rödlökar 2 hackade
  • Röd chili 1 finhackad
  • Vitlök 1 klyfta
  • Koriander Hackad
  • Körsbärstomater 800 g
  • Strösocker 1 msk
  • Ägg 4
  • Fetaost En stänk

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock och mjuka sedan upp lök, chili, vitlök och korianderstjälkarna i 5 minuter tills de är mjuka.
  2. Rör ner tomater och socker och bubbla sedan i 8-10 minuter tills det blir tjockt
  3. Kan frysas i 1 månad
  4. Använd baksidan av en stor sked, gör 4 dopp i såsen och knäck sedan ett ägg i varje
  5. Lägg ett lock på kastrullen och koka sedan på låg värme i 6-8 minuter tills äggen är färdiga som du vill.
  6. Strö över korianderbladen och servera med knaprigt bröd
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen