Big Mac

Big Mac är en populär hamburgare som introducerades av McDonald's på 1960-talet. Den består av två köttfärsburgare, ost, sallad, lök, pickles, majonnäs och specialdressing, allt serverat i en tre-delad brödlimpa. Big Mac är känd för sin karakteristiska smak och har blivit en ikonisk maträtt inom snabbmatsbranschen.

Ingredienser

  • Malet nötkött 400 g
  • Olivolja 2 msk
  • Sesamfröburgarebullar 2
  • Lök Hackad
  • Isbergssallad 1/4
  • Ost 2 skivade
  • Dill Pickles 2 stora
  • Till Såsen
  • Majonnäs 250ml
  • Vitvinsvinäger 2 tsk
  • Peppar En nypa
  • Senap 2 tsk
  • Löksalt 1 1/2 tsk
  • Vitlökspulver 1 1/2 tsk
  • Paprika 1/2 tsk

Tillagning

  1. För Big Mac-såsen, kombinera alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och kyl tills den ska användas
  2. För att göra biffarna, krydda färsen med salt och peppar och forma till 4 bollar med ca 85g färs vardera
  3. Lägg var och en på en fyrkant med bakplåtspapper och platta till fyra x 15 cm cirklar
  4. Hetta upp olja i en stor stekpanna på hög värme
  5. Stek biffarna i 2 omgångar i 1-2 minuter på varje sida tills de är genomstekta
  6. Ta bort från värmen och håll varmt
  7. Upprepa med de återstående två biffarna
  8. Skiva varje hamburgerbulle försiktigt i tre tvärs över och rosta sedan lätt
  9. För att montera burgarna breder du lite Big Mac-sås över den nedre botten
  10. Toppa med lite hackad lök, strimlad sallad, skiva ost, nötbiff och några skivor av saltgurka
  11. Toppa med det mellersta bulllagret och bred ut med mer Big Mac-sås, lök, sallad, pickles, biffbiff och avsluta sedan med mer sås
  12. Toppa med hamburgerlock för servering
  13. Efter att ha väntat en halvtimme på att maten ska sätta sig, ta en joggingtur
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen