Kyckling Handi
Kyckling Handi är en populär indisk maträtt som består av saftiga kycklingbitar som kokas i en krämig sås av tomater, lök, grädde och kryddor som koriander, spiskummin och garam masala. Rätten serveras vanligtvis med naanbröd eller ris och är känd för sin rika smak och krämiga konsistens. Kyckling Handi är en favorit bland många matälskare och är ett måste på många indiska restaurangers menyer.Ingredienser
- Kyckling 1,2 kg
- Lök 5 tunt skivade
- Tomater 2 fint hackade
- Vitlök 8 klyftor, hackade
- Ingefärspasta 1 msk
- Vegetabilisk olja 65ml
- Kummin frön 2 tsk
- Korianderfrön 3 tsk
- Gurkmeja 1 tsk
- Chili pulver 1 tsk
- Grön chili 2
- Yoghurt 250ml
- Grädde 190ml
- Bockhornsklöver 3 tsk torkad
- Garam masala 1 tsk
- Salt Efter smal
Tillagning
- Ta en stor gryta eller wok, stor nog att tillaga all kyckling, och värm oljan i den
- När oljan är varm, lägg i skivad lök och stek dem tills de är djupt gyllenbruna
- Ta sedan upp dem på en tallrik och ställ åt sidan
- Tillsätt den hackade vitlöken i samma gryta och fräs i en minut
- Tillsätt sedan de hackade tomaterna och koka tills tomaterna blivit mjuka
- Detta tar ta cirka 5 minuter
- Lägg sedan tillbaka den stekta löken i grytan och rör om
- Tillsätt ingefärspasta och fräs väl
- Tillsätt nu spiskummin, hälften av korianderfröna och hackad grön chili
- Rör om dem snabbt
- Lägg i kryddorna – gurkmejapulver och rött chilipulver
- Fräs kryddorna väl i ett par minuter
- Lägg till kycklingbitarna i woken, smaka av med salt och koka kycklingen övertäckt på medel-låg värme tills kycklingen nästan är genomstekt
- Detta tar ta cirka 15 minuter
- Att långsamt sautera kycklingen kommer att förbättra smaken, så påskynda inte detta steg genom att sätta den på hög värme
- När oljan separerar från kryddorna, tillsätt den vispade yoghurten och håll värmen på lägsta så att yoghurten inte spricker
- Strö över de återstående korianderfröna och tillsätt hälften av de torkade bockhornsklöverbladen
- Blanda väl
- Tillsätt slutligen grädden och blanda ihop allt väl
- Strö över resterande kasuri methi och garam masala och servera kycklingen varm med naan eller rotis (plattbröd)
- Njut av!
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan