Kyckling Alfredo Primavera

Kyckling Alfredo Primavera är en härlig maträtt som kombinerar saftig kyckling med färska grönsaker och krämig Alfredosås. Rätten är fylld med smaker och texturer, och är perfekt för den som vill njuta av en god och mättande måltid. Med sin mix av protein, grönsaker och pasta är Kyckling Alfredo Primavera en populär favorit som passar både till vardags och festliga tillfällen.

Ingredienser

  • Smör 2 matskedar
  • Olivolja 3 matskedar
  • Kyckling 5 benfria
  • Salt 1 tesked
  • Squash 1, skär i 1,2cm kuber
  • Broccoli 1 huvud, hackat
  • Svamp 230g skivad
  • Peppar 1 röd
  • Lök 1 hackad
  • Vitlök 3 klyftor
  • Röd paprika flingor 1/2 tesked
  • Vitt vin 125ml
  • Mjölk 125ml
  • Tung grädde 125ml
  • Parmesanost 250ml, riven
  • Bowtie pasta 480g
  • Salt En nypa
  • Peppar En nypa
  • Persilja hackad

Tillagning

  1. Värm 1 matsked smör och 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme
  2. Krydda båda sidorna av varje kycklingbröst med kryddat salt och en nypa peppar
  3. Lägg till kycklingen i stekpannan och stek i 5-7 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt
  4. Medan kycklingen kokar, koka upp en stor kastrull med vatten
  5. Krydda det kokande vattnet med några generösa nypor koshersalt
  6. Tillsätt pastan och rör om
  7. Koka, rör om då och då, tills al dente, cirka 12 minuter
  8. Spara 125ml pastavatten innan du tappar pastan
  9. Ta bort kycklingen från pannan och överför den till en skärbräda; låt den vila
  10. Sänk värmen till medelhög och tillsätt den återstående 1 msk smör och olivolja i samma kastrull som du använde när du tillagade kycklingen
  11. Tillsätt grönsakerna (minus vitlöken) och rödpepparflingorna i pannan och rör om för att täcka med olja och smör (avstå från att krydda med salt tills grönsakerna är färdigbruna)
  12. Koka, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 5 minuter
  13. Tillsätt vitlöken och en rejäl nypa salt och peppar i pannan och koka i 1 minut
  14. Avglasa pannan med det vita vinet
  15. Fortsätt koka tills vinet har reducerats till hälften, ca 3 minuter
  16. Rör ner mjölk, grädde och reserverat pastavatten
  17. Koka upp blandningen försiktigt och låt puttra och reducera i 2-3 minuter
  18. Stäng av värmen och tillsätt parmesanosten och den kokta pastan
  19. Krydda med salt och peppar efter smak
  20. Garnera med parmesanost och hackad persilja, om så önskas
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen