Kyckling Alfredo Primavera
Kyckling Alfredo Primavera är en härlig maträtt som kombinerar saftig kyckling med färska grönsaker och krämig Alfredosås. Rätten är fylld med smaker och texturer, och är perfekt för den som vill njuta av en god och mättande måltid. Med sin mix av protein, grönsaker och pasta är Kyckling Alfredo Primavera en populär favorit som passar både till vardags och festliga tillfällen.Ingredienser
- Smör 2 matskedar
- Olivolja 3 matskedar
- Kyckling 5 benfria
- Salt 1 tesked
- Squash 1, skär i 1,2cm kuber
- Broccoli 1 huvud, hackat
- Svamp 230g skivad
- Peppar 1 röd
- Lök 1 hackad
- Vitlök 3 klyftor
- Röd paprika flingor 1/2 tesked
- Vitt vin 125ml
- Mjölk 125ml
- Tung grädde 125ml
- Parmesanost 250ml, riven
- Bowtie pasta 480g
- Salt En nypa
- Peppar En nypa
- Persilja hackad
Tillagning
- Värm 1 matsked smör och 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme
- Krydda båda sidorna av varje kycklingbröst med kryddat salt och en nypa peppar
- Lägg till kycklingen i stekpannan och stek i 5-7 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt
- Medan kycklingen kokar, koka upp en stor kastrull med vatten
- Krydda det kokande vattnet med några generösa nypor koshersalt
- Tillsätt pastan och rör om
- Koka, rör om då och då, tills al dente, cirka 12 minuter
- Spara 125ml pastavatten innan du tappar pastan
- Ta bort kycklingen från pannan och överför den till en skärbräda; låt den vila
- Sänk värmen till medelhög och tillsätt den återstående 1 msk smör och olivolja i samma kastrull som du använde när du tillagade kycklingen
- Tillsätt grönsakerna (minus vitlöken) och rödpepparflingorna i pannan och rör om för att täcka med olja och smör (avstå från att krydda med salt tills grönsakerna är färdigbruna)
- Koka, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 5 minuter
- Tillsätt vitlöken och en rejäl nypa salt och peppar i pannan och koka i 1 minut
- Avglasa pannan med det vita vinet
- Fortsätt koka tills vinet har reducerats till hälften, ca 3 minuter
- Rör ner mjölk, grädde och reserverat pastavatten
- Koka upp blandningen försiktigt och låt puttra och reducera i 2-3 minuter
- Stäng av värmen och tillsätt parmesanosten och den kokta pastan
- Krydda med salt och peppar efter smak
- Garnera med parmesanost och hackad persilja, om så önskas
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan