Cajun kryddad fisktacos

Cajun kryddad fisktacos är en smakrik och kryddig maträtt som kombinerar färsk fisk med en mix av kryddor som vanligtvis används i det cajunska köket. Fisken marinerad i en kryddig blandning av paprika, vitlök, lök och örter, sedan stekt eller grillad tills den är saftig och smakrik. Serveras sedan i mjuka tortillabröd tillsammans med färska grönsaker, salsa och en klick avokadokräm för en härlig smakupplevelse med en sydlig touch.

Ingredienser

  • Cajun 2 msk
  • Cayenpeppar 1 tsk
  • Vit fisk 4 filéer
  • Vegetabilisk olja 1 tsk
  • Tortilla 8
  • Avokado 1 skivad
  • Liten pärla sallad 2 strimlade
  • Vårlök 4 strimlade
  • Salsa 1 x 300 ml
  • Gräddfil 1 kruka
  • Citron 1
  • Vitlök 1 klyfta, fint hackad

Tillagning

  1. Tillagning med cajun krydda och cayennepepparmarinad gör denna fisk supersaftig och smakrik
  2. Toppa med en saftig dressing och servera i en tortilla för en snabb, krångelfri huvudrätt som är härligt somrig
  3. Blanda cajunkryddan och cayennepeppar på en stor tallrik med lite krydda och använd för att täcka fisken överallt
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i fisken och koka på medelvärme tills den är gyllene
  5. Sänk värmen och fortsätt steka tills fisken är genomstekt, ca 10 minuter
  6. Koka i omgångar om du inte har tillräckligt med plats i pannan
  7. Förbered under tiden dressingen genom att blanda alla ingredienser med lite krydda
  8. Mjuka upp tortillorna genom att värma dem i mikron i 5-10 sekunder
  9. Hög med avokadon, sallad och vårlök, tillsätt en sked salsa, toppa med stora fiskflingor och ringla över dressingen
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen