Ingredienser
- 350 gram pasta, linguine
- 200 gram sockerärtor
- 2 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, stor
- 24 st kungsräkor, skalade
- 12 st körsbärstomater
- En näve basilikablad
- Valfri sallad till servering
- Valfritt bröd till servering
Tillagning
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Påbörja såsen under tiden.
- Tillsätt sockerärtorna i pastavattnet den sista minuten av tillagningstiden.
- Värm upp olivolja i en wok eller stekpanna. Stek vitlök och finhackad chili på medelhög värme. Vitlöken ska inte få färg.
- Ha i räkorna och stek i ungefär 3 minuter. Rör om då och då.
- Ha ner körsbärstomaterna i stekpannan mot slutet. De ska mjukna något.
- Häll av pastan och sockerärtorna och häll ner i räkblandningen.
- Tillsätt basilikablad. Smaka av med salt och peppar.
- Servera omedelbart tillsammans med valfri sallad och bröd.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist
Av Mathilda Lundqvist
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan