Linguine med räkor och chili

Sugen på en kryddig pastarätt med influenser från havet? Då är Linguine med räkor och chili en perfekt rätt för dig. Toppa med lite färsk persilja innan servering! Receptet är för 4 personer.

Ingredienser

  • 350 gram pasta, linguine
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, stor
  • 24 st kungsräkor, skalade
  • 12 st körsbärstomater
  • En näve basilikablad
  • Valfri sallad till servering
  • Valfritt bröd till servering

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Påbörja såsen under tiden.
  2. Tillsätt sockerärtorna i pastavattnet den sista minuten av tillagningstiden.
  3. Värm upp olivolja i en wok eller stekpanna. Stek vitlök och finhackad chili på medelhög värme. Vitlöken ska inte få färg.
  4. Ha i räkorna och stek i ungefär 3 minuter. Rör om då och då.
  5. Ha ner körsbärstomaterna i stekpannan mot slutet. De ska mjukna något.
  6. Häll av pastan och sockerärtorna och häll ner i räkblandningen.
  7. Tillsätt basilikablad. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera omedelbart tillsammans med valfri sallad och bröd.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist