Chicken Congee

Chicken Congee är en traditionell kinesisk risgröt som vanligtvis serveras som frukost eller som lättare måltid. Den är gjord av ris som kokas tillsammans med kycklingbuljong och bitar av kycklingkött, vilket ger en mild och tröstande smak. Ofta toppas den med grönsaker, koriander och krispiga lök för extra smak och textur. Chicken Congee är en näringsrik och mättande rätt som är populär i många delar av världen.

Ingredienser

  • Kyckling 240ml
  • Salt En nypa
  • Peppar En nypa
  • Ginger Cordial 1 tsk
  • Ingefära 1 tsk
  • Salladslök 1 msk
  • Ris 125ml
  • Vatten 2 liter
  • Koriander 60ml

Tillagning

  1. I en skål, tillsätt kyckling, salt, vitpeppar, ingefärajuice och blanda det sedan väl
  2. Ställ kycklingen åt sidan
  3. Skölj riset i en metallskål eller gryta ett par gånger och häll sedan av vattnet
  4. Tillsätt sedan 2 liter vatten och ställ sedan in spisen på hög värme tills den kokar
  5. När risgrynsgröten börjar koka, ställ in spisen på låg värme och rör sedan om en gång var 8-10:e minut i cirka 20-25 minuter
  6. Efter 25 minuter är detta valfritt men du kan lägga till lite mer vatten för att göra risgrynsgröt för att göra den mindre tjock eller efter dina önskemål
  7. Tillsätt sedan den marinerade kycklingen i risgröten och låt spisen stå på låg värme i ytterligare 10 minuter
  8. Efter ytterligare 10 minuter tillsätt salladslöken, skivad ingefära, 1 nypa salt, 1 nypa vitpeppar och rör om i 10 sekunder
  9. Servera risgröten i en skål.Valfritt: lägg koriander ovanpå risgröten
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen