Kornbiff och kål

Kornbiff och kål är en klassisk svensk husmansrätt som består av biffar gjorda på kornmjöl och strimlad kål som steks tillsammans. Rätten är enkel att laga och är både näringsrik och mättande. Kornbiff och kål serveras oftast med kokt potatis och lingonsylt, och är en populär vardagsrätt som passar både stora och små.

Ingredienser

  • Biffbricka 1,5kg
  • Små potatisar 10
  • Morötter 5
  • Kål 1 huvud

Tillagning

  1. Placera Biffbricka i en stor gryta eller holländsk ugn och täck med vatten
  2. Lägg i kryddpaketet som följde med Biffbricka
  3. Täck grytan och låt koka upp, låt sedan sjuda
  4. Sjud cirka 50 minuter per pund eller tills det är mjukt
  5. Tillsätt hel potatis och skalade och skurna morötter och koka tills grönsakerna nästan är mjuka
  6. Tillsätt kål och koka i 15 minuter till
  7. Ta bort köttet och låt vila 15 minuter
  8. Lägg grönsakerna i en skål och täck över
  9. Tillsätt så mycket buljong (matlagningsvätska som finns i den holländska ugnen eller stor gryta) som du vill
  10. Skiva köttet över kornet
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen