Kornbiff och kål
Kornbiff och kål är en klassisk svensk husmansrätt som består av biffar gjorda på kornmjöl och strimlad kål som steks tillsammans. Rätten är enkel att laga och är både näringsrik och mättande. Kornbiff och kål serveras oftast med kokt potatis och lingonsylt, och är en populär vardagsrätt som passar både stora och små.Ingredienser
- Biffbricka 1,5kg
- Små potatisar 10
- Morötter 5
- Kål 1 huvud
Tillagning
- Placera Biffbricka i en stor gryta eller holländsk ugn och täck med vatten
- Lägg i kryddpaketet som följde med Biffbricka
- Täck grytan och låt koka upp, låt sedan sjuda
- Sjud cirka 50 minuter per pund eller tills det är mjukt
- Tillsätt hel potatis och skalade och skurna morötter och koka tills grönsakerna nästan är mjuka
- Tillsätt kål och koka i 15 minuter till
- Ta bort köttet och låt vila 15 minuter
- Lägg grönsakerna i en skål och täck över
- Tillsätt så mycket buljong (matlagningsvätska som finns i den holländska ugnen eller stor gryta) som du vill
- Skiva köttet över kornet
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan