Grekisk kycklingquinoa sallad

Grekisk kycklingquinoa sallad är en hälsosam och smakrik maträtt som kombinerar saftig grillad kyckling med näringsrik quinoa, färska grönsaker som tomater, gurka och rödlök samt kalamataoliver och fetaost. Dressingen består av olivolja, citronsaft, vitlök och örter som oregano och persilja, vilket ger salladen en fräsch och medelhavsinfluerad smak. Denna sallad är perfekt som en lätt lunch eller middag och passar utmärkt att servera både varm och kall.

Ingredienser

  • Quinoa 225 g
  • Smör 25g
  • Röd chili 1 hackad
  • Vitlök 1 klyfta, fint hackad
  • Kycklingbröst 400 g
  • Olivolja 2 msk
  • Svarta oliver En handfull
  • Rödlökar 1 hackad
  • Passera 100 g
  • Mint Hackad
  • Citron Saft av 1/2

Tillagning

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, skölj sedan i kallt vatten och låt rinna av ordentligt
  2. Blanda under tiden smör, chili och vitlök till en pasta
  3. Kasta kycklingfiléerna i 2 tsk av olivoljan med lite krydda
  4. Lägg i en het stekpanna och stek i 3-4 minuter på varje sida eller tills den är genomstekt
  5. Lägg över till en tallrik, pricka med det kryddiga smöret och ställ åt sidan för att smälta
  6. Lägg sedan tomater, oliver, lök, fetaost och mynta i en skål
  7. Häll i den kokta quinoan
  8. Rör igenom den återstående olivoljan, citronsaften och skalet och krydda väl
  9. Servera med kycklingfiléerna ovanpå, droppade med eventuell smörig kycklingjuice
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen