Tunisisk lammsoppa

Tunisisk lammsoppa är en traditionell maträtt från Tunisien som består av en mustig soppa gjord på lammkött, grönsaker, kryddor och bulgur. Soppan är kryddig och fyllig i smaken och serveras ofta med bröd eller couscous. Den är en populär rätt under kalla vinterdagar och anses vara en tröstande och näringsrik måltid.

Ingredienser

  • Lammfärs 500 g
  • Vitlök 2 klyftor, hackade
  • Lök 1
  • Spenat 300 g
  • Tomatpuré 3 msk
  • Kummin 1 msk
  • Kycklingbuljong 1 liter
  • Harissa Spice 3 tsk
  • Kikärtor 400 g
  • Citron juice 475ml
  • Makaroner 150 g
  • Salt En nypa
  • Peppar En nypa

Tillagning

  1. Lägg lammet i en gryta och koka på hög värme
  2. När den fått färg, ta av från värmen och ställ åt sidan
  3. Ha en matsked fett i grytan och släng resten
  4. Sänk till medelvärme och tillsätt sedan vitlök, lök och spenat och koka tills löken är genomskinlig och spenaten vissnat eller ca 5 minuter
  5. Lägg tillbaka lammet i grytan med lök-spenatblandningen, tillsätt tomatpuré, spiskummin, harissa, kyckling, kikärter, citronsaft, salt och peppar i pannan
  6. Sjud på låg värme i ca 20 minuter
  7. Tillsätt pastan och koka i 15 minuter eller tills pastan är kokt
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen