Uruguayansk Chivito

1
Uruguayansk Chivito är en populär maträtt från Uruguay som består av ett saftigt biffkött, vanligtvis flankstek eller entrecote, som grillas och serveras på ett bröd tillsammans med ost, skinka, stekt ägg, sallad, tomater och majonnäs. Rätten kan även innehålla andra tillbehör som oliver, paprika och lök. Chivito är en matig och smakrik måltid som är omtyckt av många i Uruguay och även internationellt.

Ingredienser

  • Biffbricka 2
  • Bröd 2
  • Sallad 1
  • Tomat 1
  • Också 100 g
  • Mozzarella 100 g
  • Bacon 100 g
  • Ägg 1
  • Lök 1
  • Peppar 1

Tillagning

  1. Krossa köttet så att det blir fint och lägg det på en stekhäll för att bryna det.
  2. Stek ägg, bacon och skinka
  3. Skär brödet på mitten, lägg på oxbringa, de stekta äggen, baconet, skinkan, mozzarellan, tomaten och salladen
  4. Täck med den andra halvan av brödet och servera
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen