Uruguayansk Chivito
Uruguayansk Chivito är en populär maträtt från Uruguay som består av ett saftigt biffkött, vanligtvis flankstek eller entrecote, som grillas och serveras på ett bröd tillsammans med ost, skinka, stekt ägg, sallad, tomater och majonnäs. Rätten kan även innehålla andra tillbehör som oliver, paprika och lök. Chivito är en matig och smakrik måltid som är omtyckt av många i Uruguay och även internationellt.Ingredienser
- Biffbricka 2
- Bröd 2
- Sallad 1
- Tomat 1
- Också 100 g
- Mozzarella 100 g
- Bacon 100 g
- Ägg 1
- Lök 1
- Peppar 1
Tillagning
- Krossa köttet så att det blir fint och lägg det på en stekhäll för att bryna det.
- Stek ägg, bacon och skinka
- Skär brödet på mitten, lägg på oxbringa, de stekta äggen, baconet, skinkan, mozzarellan, tomaten och salladen
- Täck med den andra halvan av brödet och servera
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan