Aubergine omelett

Aubergine omelett är en maträtt som består av ägg som blandas med aubergine och steks till en omelett. Auberginen ger omeletten en mjuk och krämig konsistens samt en mild och söt smak. Det är en enkel och snabb rätt att laga och kan serveras som en lätt lunch eller middag.

Ingredienser

  • Aubergin 4
  • Ägg 2
  • Salt 1 tsk
  • Olivolja 4 tsk

Tillagning

  1. Grilla auberginen tills skalfärgen blir nästan svart
  2. Låt auberginen svalna en stund och dra sedan bort skalet
  3. Knäck äggen och lägg i en skål
  4. Tillsätt salt och vispa
  5. Lägg auberginen på en plan yta och platta till med en gaffel
  6. Doppa den tillplattade auberginen i den uppvispade äggblandningen
  7. Hetta upp pannan och häll på matoljan
  8. Stek auberginen (som doppades i den vispade blandningen)
  9. Se till att båda sidor är tillagade
  10. Stektiden tar dig cirka 3 till 4 minuter per sida på medelvärme
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen