Ingredienser
- Aubergin 4
- Ägg 2
- Salt 1 tsk
- Olivolja 4 tsk
Tillagning
- Grilla auberginen tills skalfärgen blir nästan svart
- Låt auberginen svalna en stund och dra sedan bort skalet
- Knäck äggen och lägg i en skål
- Tillsätt salt och vispa
- Lägg auberginen på en plan yta och platta till med en gaffel
- Doppa den tillplattade auberginen i den uppvispade äggblandningen
- Hetta upp pannan och häll på matoljan
- Stek auberginen (som doppades i den vispade blandningen)
- Se till att båda sidor är tillagade
- Stektiden tar dig cirka 3 till 4 minuter per sida på medelvärme
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan