Ingredienser
- Nötkött i bitar 800g
- Morötter Skalade och skurna 3
- Potatisar, skalade och skurna 3
- Lökar, hackade 2
- Finhackade vitlöksklyftor 3
- Köttbuljong 1 liter
- Rött vin 2 dl
- Tomatpuré 2 msk
- Olivolja 2 msk
- Salt och peppar 1 krm
- Torkad timjan eller rosmarin 2 tsk
Tillagning
- Bryn köttet i olivolja i en stor gryta. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
- Fräs lök och vitlök i samma gryta tills de blir mjuka.
- Lägg tillbaka köttet och tillsätt vin, tomatpuré, buljong, rotfrukter och kryddor.
- Låt småkoka på låg värme i 2-3 timmar tills köttet är mört.
- Smaka av med salt och peppar och servera med ett gott bröd eller kokt ris.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan