Gryta med nötkött och rotfrukter

Många grytor, stuvningar och soppor smakar faktiskt bättre dagen efter, eftersom smakerna har fått mer tid att samspela. Här är ett recept på en gryta med nötkött och rotfrukter, som räcker till sex portioner.

Ingredienser

  • Nötkött i bitar 800g
  • Morötter Skalade och skurna 3
  • Potatisar, skalade och skurna 3
  • Lökar, hackade 2
  • Finhackade vitlöksklyftor 3
  • Köttbuljong 1 liter
  • Rött vin 2 dl
  • Tomatpuré 2 msk
  • Olivolja 2 msk
  • Salt och peppar 1 krm
  • Torkad timjan eller rosmarin 2 tsk

Tillagning

  1. Bryn köttet i olivolja i en stor gryta. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i samma gryta tills de blir mjuka.
  3. Lägg tillbaka köttet och tillsätt vin, tomatpuré, buljong, rotfrukter och kryddor.
  4. Låt småkoka på låg värme i 2-3 timmar tills köttet är mört.
  5. Smaka av med salt och peppar och servera med ett gott bröd eller kokt ris.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen