Lasagne

Lasagne behåller oftast sin textur och smak vid uppvärmning. Här är ett recept som räcker till sex-åtta portioner.

Ingredienser

  • Lasagneplattor 12
  • Nötfärs 500g
  • Hackad lök 1
  • Finhackade vitlöksklyftor 2
  • Krossade tomater 800g
  • Tomatpuré 2 msk
  • Oregano 2 tsk
  • Basilika 2 tsk
  • Smör 50g
  • Mjölk 5 dl
  • Riven ost 4 dl
  • Vetemjöl 50g
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Fräs lök och vitlök i en panna, tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, salt och peppar. Låt småkoka i 15 minuter.
  3. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget tills du har en slät bechamelsås. Koka upp och låt småkoka i 2 minuter. Tillsätt hälften av osten och rör om.
  4. Varva köttsås, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ett lager sås.
  5. Strö över resten av osten och grädda i förvärmad ugn på 200°C i 30 minuter tills lasagnen är gyllenbrun.
  6. Låt vila några minuter innan du serverar med en fräsch sallad.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen