Pasta med tomatsås

Beroende på pastatypen kan pasta med sås vara bra att värma upp. Såser baserade på tomat och grädde brukar fungera särskilt bra. Här är ett enkelt recept på pasta med tomatsås för fyra portioner

Ingredienser

  • Pasta 400g
  • Olivolja 2 msk
  • Finhackad lök 1
  • Finhackade vitlöksklyftor 2
  • Krossade tomater 400g
  • Torkad basilika 2 tsk
  • Socker 1 tsk
  • Salt och peppar efter smak
  • Parmesanost för servering

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet till önskad konsistens.
  2. Medan pastan kokar, hetta upp olivolja i en stor panna och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
  3. Lägg i de krossade tomaterna, basilikan, sockret, saltet och pepparn. Låt småkoka i 15-20 minuter.
  4. Häll av pastan och blanda med tomatsåsen. Servera med riven parmesanost.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen