Ingredienser
- Pasta 400g
- Olivolja 2 msk
- Finhackad lök 1
- Finhackade vitlöksklyftor 2
- Krossade tomater 400g
- Torkad basilika 2 tsk
- Socker 1 tsk
- Salt och peppar efter smak
- Parmesanost för servering
Tillagning
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet till önskad konsistens.
- Medan pastan kokar, hetta upp olivolja i en stor panna och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
- Lägg i de krossade tomaterna, basilikan, sockret, saltet och pepparn. Låt småkoka i 15-20 minuter.
- Häll av pastan och blanda med tomatsåsen. Servera med riven parmesanost.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan