Indisk kycklingcurry

Många indiska curryrätter och asiatiska wokrätter smakar lika bra, om inte bättre, när de värms upp. Detta gäller särskilt om de innehåller mycket kryddor och smaker som har fått tid att utvecklas. Här är ett recept på en enkel indisk kycklingcurry anpassad för fyra portioner.

Ingredienser

  • Kycklingbröst, skurna i bitar 4
  • Olja 2 msk
  • Hackad lök 1
  • Finhackade vitlöksklyftor 3
  • Riven färsk ingefära 1 msk
  • Garam masala 2 msk
  • Koriander 1 tsk
  • Spiskummin 1 tsk
  • Gurkmeja 1 tsk
  • Krossade tomater 400g
  • Kokosmjölk 200ml
  • Salt efter smak
  • Färsk koriander för garnering

Tillagning

  1. Bryn kycklingbitarna i olja i en stor panna och ställ åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i samma panna tills de är mjuka.
  3. Tillsätt kryddorna och rör om tills de är väl blandade.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt krossade tomater och kokosmjölk. Låt småkoka i 20-25 minuter.
  5. Smaka av med salt och garnera med färsk koriander. Servera med ris eller naanbröd.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen