Burrata

Detta recept är en enkel burrata-variant som ger en väldigt liknande textur och smak som en traditionell burrata. En traditionell burrata kräver fler avancerade steg och mer kunskap att göra själv, men detta är ett bra och snabbt alternativ som verkligen är värt att testa på!

Ingredienser

  • Mozzarella 400-500 gram
  • Grädde 100-150 ml
  • eller Ricotta 200-250 g

Tillagning

  1. Förbered mozzarellan: Se till att mozzarellan är mjuk nog att kunna formas. Du kan blötlägga den i varmt vatten en stund om det behövs.
  2. Gör fyllningen: Blanda en del av mozzarellan med grädden eller ricottan tills den blir krämig.
  3. Forma burratan: Ta en ny bit mozzarella och platta ut den med handen eller med hjälp av en kavel. Lägg en sked av fyllningen i mitten.
  4. Stäng burratan: Nyp ihop kanterna av mozzarellan runt fyllningen och forma den till en boll. Var försiktig så att du inte pressar ut fyllningen.
  5. Kyl burratan: Lägg din burrata i kylen i några timmar innan du serverar den, så att den kan sätta sig och smakerna kan blandas.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen