Grillad kyckling med citron och rosmarin

Grillad kyckling med citron och rosmarin är en smakrik och saftig rätt som utstrålar sommarens essens och medelhavets aromer. Denna rätt förenar den friska syrligheten från citronen med den träiga, aromatiska doften av rosmarin för att skapa en oemotståndlig marinad som genomtränger kycklingköttet med djupa smaker.

Ingredienser

  • Kycklingfiléer 4
  • Citroner 2
  • Kvistar färsk rosmarin 2
  • Olja för grillning
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Marinera kycklingen i citronjuice, rosmarin, salt och peppar i minst en timme, men gärna över natten.
  2. Förvärma grillen till medelhög värme.
  3. Smörj grillgallret med lite olja för att förhindra att kycklingen fastnar.
  4. Grill kycklingen i cirka 6-8 minuter per sida, eller tills den är genomkokt och saften som rinner ut är klar.
  5. Låt kycklingen vila i några minuter innan du serverar den.
Publicerat 2024-02-12 14:33
Av Matredaktionen