Hammarbykaptenen Nahir Besara jublar med 1–0-målskytten Abdelrahman Boudah.
Hammarbykaptenen Nahir Besara jublar med 1–0-målskytten Abdelrahman Boudah. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Hammarby tillbaka på vinnarspåret: "De bär oss"

Hemmastarka Hammarby är tillbaka på vinnarspåret igen. Efter två raka förluster blev det på måndagen seger mot Västerås med 2–1. Det är tack vare de här fansen, de bär fram oss, säger Nahir Besara i Discovery+.

Häcken–IFK Norrköping 1–2

Det var Hammarbys fotbollsmatch från start mot den allsvenska nykomlingen Västerås.

Lagkaptenen Nahir Besara låg bakom det mesta i hemmalagets jättepress inledningsvis – bland annat hade han ett skott i stolpen – men när 1–0-målet kom i den 19:e minuten var Besara inte inblandad.

I stället kunde Abdelrahman Boudah nicka in ledningsmålet, framspelad av Hampus Skoglund.

— Det är skönt, det var länge sedan. Vi har tränat på de löpningarna, jag såg Hampus ha bollen och tänkte att jag ska göra det vi tränat på, sade målskytten i Discovery+ i halvtid.

Västerås kom ut bättre i andra halvlek, men trots den spelmässiga uppryckningen var det Hammarby som med knappa timmen spelad kunde utöka till 2–0, och den här gången var det Besara som stod för målskyttet.

— Det var extremt skönt, säger Besara om målet.

Gästerna hade dock inte gett upp. Bara minuter efter 2–0-målet fick Västerås till en reducering genom Simon Gefvert och känslan var att laget ville mer än så.

Den sista skärpan saknades dock för Västerås – och för femte matchen på sex omgångar blev det uddamålsförlust för laget.

För Hammarby var det tredje hemmasegern av tre möjliga.

— Det är tack vare de här fansen, det är de som bär fram oss, säger Besara.